Ilmunud on Madis Kõivule pühendatud artiklikogumik

Kultuuritoimetus
Copy
Madis Kõiv 1992. aastal
Madis Kõiv 1992. aastal Foto: Ain Protsin

Ilmunud on Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse kirjastatud artiklikogumik «Jalutuskäigud ja kohvijoomised. Kõnelusi Madis Kõivust», mille koostaja ja toimetaja on Aare Pilv, artiklite autoriteks on peale tema Tiia Allas, Jaan Kangilaski, Jaan Kaplinski, Jan Kaus, Madis Kolk, Piret Kruuspere, Jüri Lipping, Leo Luks, Indrek Ojam, Anti Saar, Henrik Sova ja Rein Veidemann.

Madis Kõivu erilisest kohast eesti kultuuris annab tunnistust tõsiasi, et tema kirjandusliku ja filosoofilise loomingu tõlgendamine pakub jätkuvalt mõtteainet paljudele. Pärast enam kui viieteistaastast pausi ilmuv kolmas Madis Kõivule pühendatud artiklikogumik «Jalutuskäigud ja kohvijoomised» proovib anda sünergilise pildi Madis Kõivu originaalsest vaimumaailmast.

Kogumikku on Madis Kõivu fenomen kokku toonud kirjanduse- ja teatriinimesed ning eri koolkondade filosoofid, jututeemaks võro kultuurilugu, Kõivu tegevus filosoofina, Kõivu proosa eripärad, teatrikriitika probleemid, mälu ja aja küsimused, filosoofia ja teatri vahekord, Kõivu «ometi», «metafüüsilise õhtupooliku» tähendus jne. Omaette tuumiku moodustavad vaatlused Kõivu näidendile «Lõputu kohvijoomine», mille lavastas Priit Pedajas. Lisaks leidub siin üks pikem vestlus Madis Kõivuga 1998. aastast ning tema kirjutiste bibliograafia alates 2004. aastast, mil ilmus eelmine kogumik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles