Pildid ⟩ Reostustõrjelaev paigaldab Toila merereostuse ümber piirdepoomid

Copy

Politsei- ja piirivalveamet alustas teisipäeval reostustõrje- ja päästelaeva Kindral Kurvitsa abil Toila lähistel Narva lahel aprilli lõpus avastatud merereostuse piiramist.

PPA paigaldab reostuse ümber 800 meetrit õlitõkkepoome.

PPA reostustõrje vanemspetsialist Tauno Mettis ütles päästetööde algus on veninud seetõttu, et vrakk, millest küttesegu lekib, on ümbritsetud lõhkekehadest. Kütust lekib Teise maailmasõja ajal hukkunud, pooleks läinud ja lekkiva Saksa sõjalaeva vrakist. Laeva jäänuste lähistel on kümmekond lõhkekeha.

Saksa sõjalaev T32 hukkus Teise maailmasõja ajal piirkonnas miine paigaldades, kui laev navigatsioonivea tõttu omaenda vette lastud miiniväljale sõitis.

«Enne tööde algust pidime olema kindlad, et piirkonnas toimetamine on meile ning meie koostööpartneritele ohutu,» selgitas Mettis.

Reostustõrje vanemspetsialist lisas, et kuna reostus on kaldast ligikaudu 11 kilomeetri kaugusel, siis rannikule ohtu ei ole. «Mõningane oht on ainult veepeal liiklejatele, kuid poid ja poomid on kaugele nähtavad. Palume kõikidel merel liiklejatel olla tähelepanelikud ning ettevaatlikud,» tuletas Mettis meelde.

Politsei- ja piirivalveametile on reostusallika tuvastamiseks, lokaliseerimiseks ja likvideerimise korraldamiseks abiks olnud merevägi, keskkonnainspektsioon, veeteede amet ning Tuukritööde OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles