Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Muusik NOËP ehk Andres Kõpper
Muusik NOËP ehk Andres Kõpper Foto: Raul Mee

Toome teieni 21. nädala muusikauudised. Pluuto avaldas esimese loo peagi ilmuvalt stuudioalbumilt, Uku Haasma avaldas debüütsingli «Oledki See» ja elektropoppi viljelev NOËP üllatas värske singliga.

Elektropoppi viljelev NOËP üllatab värske singliga

Uus lugu  «Young Boy» ilmus 22. mail. Lugu toetab eriline post-apokalüptilist maailma kujutav animeeritud video, mille autor on ei keegi muu kui artist ise.

Andres Kõpper, artistinimega NOËP, on lisaks musitseerimisele tuntud nii filmi- kui muusikavideo režissöörina. Seekord võttis ta aga ette omapärase väljakutse, konstrueerida singlile 3D animatsiooni stiilis muusikavideo, milleks tuli ära õppida mitmed uued programmid. Pea kaks kuud uudseid katsumusi täis loometööd jõudis avalikkuse ette sel reedel, mil ilmus NOËPi kauaoodatud singel «Young Boy». Muusikavideo temaatika keerleb ümber varasemalt inimeste abilisena tegutsenud roboti, kes leiab end post-apokalüptilisest maailmast. Energiast pakatav ja kaasahaarav lugu on ood elu täiel rinnal nautimisele. «See elevus, kui kohtud või veedad aega kellegi erilisega, võib justkui tekitada selle sama emotsiooni, mida tundsid olles muretu ja noor,» selgitab NOËP. «Isetehtud muusikavideo jälgib futuristliku koduroboti seiklusi post-apokalüptilises Tallinnas, jutustades teekonnast läbi üksilduse ja sellest, kuidas õnne saladus on õige seltskonna leidmine.»



Uus lugu ansablilt Estbel

Ansambel Estbel avaldas uue loo «Unelaul». Laul haakub väga hästi eriolukorra olustikuga. Ansamblile tundub, et nüüd, kus piirded järjest langemas on, sobiks see ilusti kuulajaid trööstima. «Unelaul» on lugu aja liiga kiiresti möödumisest ja soovist seda teinekord üldse seisma panna, isegi kui ainult korraks. Et vaadata möödumas maagilisi pilvi, olla kohal laste kasvamise juures jne. Viimaste kuude jooksul sai see soov nii mõnegi meie jaoks tõeks - maailm tõepoolest korraks peatus ja andis aega hingata, märgata ja vaadelda. Estbel oma uuendusliku akustilise indie-folk-rockmuusikaga sai laiemale üldsusele tuntuks pärast seda, kui neid 2018.aastal pärjati Kuldse Plaadi auhinnaga Parima uustulnuka kategoorias. Ansambli koosseis on läbi aastate muutunud, aga bändi tuumikuks on alati olnud Saaremaalt pärit Leana ja Belgiast pärit Hartwin. Nad on oma muusika- ja heliloomingus saanud palju inspiratsiooni maaliliselt Saaremaalt, mis on juba viimased 4 aastat mõlema kodusaareks. Põhjamaade kargus ja inimeste introvertsus, ent samas soojus ja sügaval põlev leek on läbi aastate olnud Estbeli lugude algallikaks.

 

Räpiduo Clicherik & Mäx andsid välja videosingli «Ei skoori»

Hiljuti andsid noored räpparid Clicherik & Mäx välja debüütalbumi «Häng». Viimane videosingel «Ära tuusa» anti välja koos reketiga. Nüüd ilmus duo uus videosingel «Ei skoori» koos koduse videoga. «Tavaliselt on tüdrukud hästi kättesaamatud ja nendega jutule keeruline saada, mul oli aga teisiti - üldse ei viitsind temaga messida, koolis oli palju teha ja sõpru polnud kaua näind seega pidin seekord käega lööma. Sorri. Järgmine kord ehk paremini,» kirjeldab loo temaatikat Mäx. Video sai filmitud eriolukorrale vastavalt erilahendustega - kodudes. Kuna Mäx elab Eestis, aga Clicherik Soomes, siis sai video ka vastavalt kerge rahvusvahelise mõõtme.
 

Noor tõusev täht Steven Ilves avaldas uue versiooni oma värskeimast singlist «Riviera»

Pärnust pärit 18-aastane noor Steven Ilves avaldas koostöös Laura Junoga uue versiooni Steveni suvehitist «Riviera». Lugu valmis koos Eesti produtsendi Erko Niiduga. Noor muusik ja ka Noortebänd 2018 finalist lõi loo algselt kitarristi ja produtsendi Jonas Kaarnametsaga. Uue kõla andsid loole Erko Niit ja Laura Junson. Steven Ilvesel on tulemas suvel ka paar kontserti, aga kuupäevad on veel selgumisel.

 

«Meik või skalpell» lugu  Merle Liljelt

Merle Lilje avaldas uue laulu pealkirjaga «Meik või skalpell» ja lisas kommentaariks, et meiki pole vaja ja skalpelli ka mitte, kuna kontserte pole pikalt toimunud ning halvast tuleb ka head leida!  Kitarril saadab artisti tema  abikaasa  Riho, kellega nad tähistasid 19. mail pulmaastapäeva. Loo originaal on «I´m Not Jealous», kuid eestikeelne tekst pärineb Vally  Ojavere sulest. Uue loo on produtseerinud Peeter Kaljuste.
 

Toomas Anni annab teada oma uuest loost

Raadiotesse on jõudnud Toomas Anni uus laul «Tuba tühjaks jäänud». «Laulud, mis kirjutan, on kantud minu emotsioonidest, mõtetest ja tunnetest. Need on lihtsa viisi ja sõnumiga mõjutatud 70-80 aastate muusikast. Seekord valdasid mind sellised tunded. Kõike seda saad nautida meie limiteeritud kohtadega  suvetuuril " Toomas Anni 35 aastat laval,» kommenteeris laulja.  Laulu muusika ja sõnad on kirjutanud Toomas Anni ja Peeter Kaljuste. Peeter Kaljuste on loos ka taustavokaalina.
 

Saku Suurhall avas 23. mail drive-in kontertklubi

23. maist avas väravad Eesti võimsaim drive-in kontsertklubi otse Saku Suurhalli taga. Kontsertprogrammi avapaugu annavad Lenna ja Traffic. Suurhalli taha on ehitatud suurkontserditele omane lava koos LED-ekraanide ja tipptasemel valgustusega.

Esimese kontserdi andis oma 10. juubeliaastat tähistav ansambel Lenna. 24. mail oli laval Eesti üks armastatuim bänd Traffic. Nädal hiljem, 31. mail, on Saku Suurhalli drive-in kontsertklubis lavale oodata Eesti nr. 1 metalbändi Metsatöll. Piletid on saadaval lehel sakusuurhall.ee. «Oleme juba aprilli algusest saadik autokontserdite lahendust välja töötanud ning suhelnud nii Terviseameti, Tallinna linnavalitsuse kui muude asutustega, et saada kõik vajalikud load ning tagada nii külastajate kui esinejate turvalisus - väga hea meel on nüüd lõpuks avada otse Suurhalli taga Eesti vingeim drive-in kontsertklubi,» sõnab Saku Suurhalli juht Tarmo Hõbe. «Koostöös Made In Balticsiga oleme panemas kokku iganädalast programmi, et tuua inimestele positiivseid emotsioone ja pakkuda väga heal tasemel produktsiooniga sündmusi».
 

Karl Madis on valmis saanud uue loo

Karl Madis on salvestanud uue laulu arvestades viimasel ajal elu kiiret muutlikkust. Sedapuhku kannab laul pealkirja «Headus võidab kurja».
Artistil on eriti hea meel, et suupillisoolo mängis laulule Lee Oskar, kes toodab maailma parimaid samanimelisi suupille. Lee Oskar on nii suurepärane mängija kui helilooja
 

Uku Haasma avaldas debüütsingli «Oledki See»

Juss Haasma väikevend Uku (25) avaldas atmosfäärika loo «Oledki See», mis viib kuulaja mõnusale rännakule. Juba 14 aastaselt bändi tegemistega alustanud Uku otsustas sel aastal keskenduda omaloomingule ja seda inimestega enda nime alt jagama hakata. «Omaloomingu esitlemisel on mitmeid eelised ning senise tagasiside põhjal võin väita, et sellisest žanrist ja heliatmosfäärist on eesti inimestel meie muusikamaailmas praegu vajaka,» selgitas Haasma.

Ta nentis, et laulu salvestades sai ta justkui kõrgemalt poolt jõudu ja informatsiooni, mida ei oleks ta ka uneski näinud. «Mõtlesin, et oleks kihvt imiteerida liblika lendamist oma häälega, panin tiivad külge ja lisasin värve. Kuulake ja mõelge, usun, et teatud kreatiivsus on kindlasti esindatud,» naljatles Haasma. Loomingupartneriks ja salvestajaks on Ukul Rudolf Toltsberg, kes on kunstnik Ave Nahkuri poeg. 

 

Ingmar Gailit kinkis enda sünnipäeva puhul inimestele uue laulu

Uus laul on nimega «Teel». Artist Ingmar Gailit tähistab oma kolmekümne esimest tiiru ümber päikese koos fännidega kinkides neile uue loo, mis kannab nime «Teel». Avasinglil teeb kaasa kodulinna Pärnu vaieldamatult imelisel hääl Hannele Uutsalu. Loo aitas kõlama panna Peeter Salmela ning lugu pärineb lähitulevikus ilmuvalt albumilt «Südapärast viite».
 

Pluuto avaldas esimese loo peagi ilmuvalt stuudioalbumilt

Räppar Pluuto andis välja uue singli «Ei keegi», mis on esimene lugu tema peagi ilmuvalt esimeselt stuudioalbumilt «Päripäeva». «Ma spekuleerin selles loos ennast ja enda tegevusi ning nendin, et ma pole sugugi perfektne… aga kes oleks?» mõtiskles Pluuto. Pärast viimast videosinglit hakkas Pluuto uue kogumiku kallal töötama. «Esialgselt oli plaan väike EP teha, kuid see plaan on arenenud hetkel sinna faasi, kus ma momendil istun projekti otsas, millelt leiab 12 laulu,» ütles Pluuto.


 

Uus videosingel Liina Saarelt

Kauni tämbriga eesti lauljal-laulukirjutajal Liina Saarel ilmus uus singel «Lase ööl end kanda». Karantiini ajal sündinud lugu räägib oskusest väärtustada ja märgata enda ümber inimesi, kes meist tegelikult hoolivad. Loos teevad kaasa Eesti parimad jazzmuusikud — Joel Remmel, Mihkel Mälgand, Jaan Jaanson ja Ahto Abner. Kirjanik Jan Kausi loodud sõnad leidsid taas tee Liina mõtetesse ning said tänu isolatsioonile uue tähenduse. on jätk Liina Saare aasta tagasi ilmunud autoriplaadile «Õhtulaulud», mis oli inspireeritud eelkõige eesti keele ilust, tänutundest ja armastusest.

Uue videosingli helilooja on Liina Saar, teksti autor on Jan Kaus ning loos teevad kaasa pianist ja Aasta Jazzmuusik 2020 Joel Remmel, kontrabassist ja Aasta Jazzmuusik 2018 Mihkel Mälgand ning Liina pikaaegsed muusikalised partnerid kitarrist Jaan Jaanson ning trummar Ahto Abner. Helikujunduse tegi Peeter Salmela ning video autor on Sven-Erik Mändmaa.
 

Uus singel kolmelt sõbralt, kes püüdlevad valguse poole

Musitseerivalt kollektiivilt  Pime Koer on valminud järjekordne singel «Kuhu Sul Minna». Lugu räägib sellest, kuidas inimese suurimaks sõbraks/vaenlaseks, saab olla ainult tema ise. Pime Koer on kolm meest, kolm sõpra, kolm pimedat looma. Kes püüdlevad ikka valguse poole. Bändi koosseisu kuuluvad: bassil Asker Talpsepp, trummidel Aivo või Aike Hints ja Erki Solna –  vokaal ja kitarrimäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles