WC-pott pole prügikast! Loe, mida leiavad torumehed kõige enam ummistunud torudest

Copy
Foto: Toru SOS OÜ

Ummistunud, lekkivad või lõhkenud torud on ühe majapidamise üks kõige hullemaid õnnetusi – selle tagajärgedega tegelemine on ebameeldiv ning sageli ka kulukas. Seetõttu on mõistlik hoida tualetist ja valamust eemal asjad, mis veega alla laskmisele ei kuulu, nende hulgas ka toidujäätmed.

Toru SOS OÜ, toruabi teenust pakkuvad, santehnikud tegelevad igapäevaselt torude ummistuste likvideerimisega ning näevad sedagi, kuidas WC-potist või valamust on alla lastud asju, mis torudesse sattuda ei tohiks. Tundub, et sageli on põhjuseks teadmatus, kuid mõnel juhul ka hoolimatus, sest on ju ülimalt lihtne igasugune jääk WC-potist alla loputada. Ent säärase teguviisiga kutsutakse kuri karja varem või hiljem ning üks korralik torumees peaks sellisel juhul kiirelt võtta olema.

Kõige enam tekitavad torudes ummistust toidu- ja paberjäätmed, vannitoas ka juuksekarvad ning pesemisvahendite jäägid, kuid torudest on leitud palju ekstreemsemaidki asju – põranda lappe, hügieenisidemeid, õhuvärskendajate korke, kivistunud kassiliiva, mänguasju, telefone, käekellasid ja palju muud. See näitab selgelt, et ühel osal inimestest juhtub WC-s kulukaid õnnetusi telefoni ja käekellade kaotsiminemise näol, kuid teine osa inimestest suhtub oma varasse üsna lugupidamatult. Ent üks on kindel, kui torudest ja äravoolu piirkonnast on kuulda mulksumist, vesi ei lähe potist või valamust enam hästi alla või ajab sealt üles ebameeldivat haisu ning solgivett, tuleb santehnik välja kutsuda. Mõistlik oleks torumees kohale kutsuda ka juhul, kui on teada, et mõni suurem ese tualetist alla läks, mitte ootama jääda ummistuse tekkimist, kuna hilisemad torutööd võivad viivitamise tõttu üsna kulukaks osutuda.

Kuid, mida kurja teeb toidu- ja paberjäätmete torudest alla saatmine?

Üsna levinud on arvamus, et toidujäätmeid võib nii valamust kui WC-st alla lasta ning paljud seda ka praktiseerivad. Kuid kindlasti seda teha ei tohi. Toidujäägid, paks vedelik ning rasv jääb kinni äravoolutorude külge ning ajapikku moodustavad need kihi, kust vesi enam edukalt mööda ei saa. WC-st ja valamust ei tohi alla saata ka majapidamispaberit, mis on liiga paks ning vees kiirelt ei lagune põhjustades ummistusi.

Mida teha, et vältida torude ummistumist?

1. Ära saada torudest alla seda, mis äravoolu ei kuulu

2. Puhasta torusid kord kvartalis  - vala torudesse kuuma vett äädikaga, soodat või puhasta torusiiliga

3. Ära kasuta liigselt graanuleid, mis ummistusi likvideerivad, kuna sageli võivad just need ummistusi tekitada.

4. Kutsu santehnik koju või kontorisse ka ennetavalt – professionaalne torumees oskab hinnata torude seisukorda ning anda soovitusi ummistuste vältimiseks, vajadusel likvideerib vead.

Ummistuste likvideerimine jäta professionaalidele. Toru SOS santehnikud reageerivad kiirelt ning likvideerivad probleemi asjatundlikult.

Copy
Tagasi üles