VIDEO ⟩ Urmas Reinsalu: poliitik saab maksuametile osundada valdkondi (4)

Copy

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) selgitas, kuhu saavad eestlased varsti suunduda ning milliste riikide kodanikud saavad Eestisse tulla – kus peab karantiinis püsima, kus mitte. Ka leiab Reinsalu, et poliitik ei tohiks osutada konkreetsele ettevõttele, et maksuamet teda kontrolliks. 

«Kokkuleppel Läti ja Leeduga avatakse 1. juunist ülejäänud kodanikele Eesti piirid. Samamoodi avanevad Läti ja Leedu piirid. Inimesed saavad piire ületada. Kui nad on suurema viiruse levikuga riigist, siis nad peavad olema kaks nädalat karantiinis. Rootsi, Iirimaa, Malta, Portugal – need on karantiini reegliga riigid,» selgitas välisminister reegleid. 

Neid inimesi, kes on tulnud suure koroonaviiruse levikuga riigist, kontrollib politsei. 

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) teatas, et palub maksu- ja tolliametil uurida maasikakasvatajate tööjõumaksude tasumist, sest tema sõnul on alust arvata, et riigile on makse maksmata jäetud.

Urmas Reinsalu sõnul peab maksuamet lähtuma maksuoperaatori tegevusest. «Poliitik saab öelda, et maksuamet peab töötama tõhusamalt. Kindlasti mingeid valdkondi näitama, kus peaks tegutsema,» selgitas Reinsalu. Ta lisas, et konkreetsele ettevõttele osutamine ei ole hea maik. 

Tema sõnul peavad poliitikud ja nende tegutsemine olema erapooletu. «Asjad peavad olema erapooletud, järelikult ka see rõõm ja oht sattuda maksuameti revisjoni alla peab olema ühetaoline,» märkis ta. 

«Mingites sektorites on riskid suuremad. Mõistlik oleks ka nii kommunikeerida, et see on objektiivne. Maksuamet ei ole karistus. Niisugust muljet ei tohiks jääda,» lisas Reinsalu. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles