Otepää tähistab Eesti lipu 136. aastapäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti lipu 135. aastapäeva tähistamine
Eesti lipu 135. aastapäeva tähistamine Foto: Monika Otrokova

Neljas juuni on Eesti lipu päev ja kuigi koroona seab üritustele oma piirangud, ei ole Eesti lipu häll Otepää meie trikoloori unustanud.

Otepää Kultuurikeskused ja vallavalitsus kuulutasid hiljuti välja sinimustvalgete fotode konkursi «Eesti lipp minu sees ja minu ümber». Fotodest tehtud virtuaalnäitust saabki vaadata neljapäevast. Lisaks saab samal päeval jälgida ka lipupäeva tervitust Facebooki-lehelt Talvepealinn Otepää ja Youtube’i kanalilt.

Keskpäeval on pidulik lipupäeva jumalateenistus Otepää Maarja kirikus. Teenib EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa, kohal on ka liputoimkond. Pärast jumalateenistust teevad motoklubid Eesti trikoloori auks sõidu kogu vallas. Üritust veab eest kohalik motoklubi.

Õhtul on kõik oodatud vaatama ERRi uuest veebikanalist Jupiter mullu loodud vabaõhulavastuse «Taevas, muld ja tulevik» salvestust. Erki Aule kirjutatud näidend jutustab Eesti lipu ajaloost. Etenduses kulgeb paralleelselt mitu lugu, mis ei räägi ainult lipust, vaid ka meie rahvast – meie minevikust, olevikust ja tulevikust. Idee algataja ja projektijuht oli Otepää Kultuurikeskuste loomejuht Merilin Kirbits, teatritüki tõid lavale Otepää Kultuurikeskused koostöös vallaga. Vabaõhulavastus etendus esimest korda Otepää Linnamäel 4. juunil 2019. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles