FOTOD ⟩ Täna toimub vabatahtlik eesti keele riigieksam (8)

Copy

Täna toimub vabatahtlik eesti keele kirjalik riigieksam. Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb tavapäraselt sooritada riigieksamid eesti keeles, matemaatikas ja võõrkeeles. Lisaks sellele tuleb sooritada koolieksam ning õpilasuurimus või praktiline töö. Sel aastal on aga asjad teisiti.

Riigieksamite sooritamine ei ole 2019/2020. õppeaastal gümnaasiumi lõpetamise tingimuseks. Riigieksamite sooritamine on vabatahtlik. Riigieksamid tuleb teha juhul, kui õpilasel on plaanis edasi õppida erialal, kus kõrgkool nõuab sisseastumisel riigieksamite tulemusi.

Kui õpilane soovib minna õppima välisriigi ülikooli, siis vajadusel väljastatakse kõigile soovijatele konkreetsele ülikoolile suunatud infokirja, kus selgitatakse, millised on sel õppeaastal Eestis kehtivad gümnaasiumi lõpetamise tingimused ja milliseid eksameid on abiturientidel sel aastal võimalik teha. Sellekohase soovi palub haridusministeerium saata pille.koiv@hm.ee.

Eesti keele eksamitöö koosneb kahest osast, millega hinnatakse õpilase funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust. Eesti keele kui teise keele riigieksam koosneb kirjalikust ja suulisest osast.

Eesti keele ning eesti keele teise keelena eksami tulemus esitatakse punktidena. Õpilane on eksami sooritanud ja saab gümnaasiumi lõpetada, kui ta kogub eksamil vähemalt ühe punkti, mis on minimaalne positiivne tulemus.

Õpilasele, kes sooritab eesti keele teise keelena riigieksami ja saavutab vähemalt 60 protsenti maksimaalsest tulemusest, väljastatakse eesti keele B2-taseme tunnistus.

Eksamite tulemused on teada hiljemalt 30. juunil ja õpilastele väljastatakse elektroonilised riigieksamitunnistused hiljemalt 1. juulil 2020. a.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles