Curly Strings laulab koos lastega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Curly Stringsi neljaliikmeline kollektiiv tuleb välja uue plaadiga: (vasakult) Taavet Niller, Eeva Talsi, Jaan Jaago, Villu Talsi.
Curly Stringsi neljaliikmeline kollektiiv tuleb välja uue plaadiga: (vasakult) Taavet Niller, Eeva Talsi, Jaan Jaago, Villu Talsi. Foto: Sille Annuk

Tuntud ja armastatud ansamblil Curly Strings ilmub juuni alguses uus album "Curly Strings ja sõbrad – lastele". Lastekaitsepäeva eel avaldas kollektiiv singli "Annan käe", kus esinetakse koos Laulupesa laulustuudioga lastega.

Curly Stringsi kitarrist ja albumi projektijuht Jaan Jaago rääkis, et lõviosa albumi muusikast on loodud interneti teel üle videosilla ning pea kogu plaat on salvestatud muusikute kodudes. "See oli väga suur väljakutse, kuid nüüd tulemust kuulates oleme äärmiselt rõõmsad ning usume, et seda rõõmu jagub ka kõigile kuulajatele," lausus Jaago.

Plaadil teevad kaasa isa-poega Ivo ja Robert Linna, Mari Jürjens, Lenna Kuurmaa, Mari Kalkun, ansambel Ewert and The Two Dragons, Liisi Koikson, Jalmar Vabarna, Adeele Jaago ning Laulupesa laulustuudio Airi Liiva juhtimisel. 

Esinejate seas on ka Rakvere muusik Marge Niller. Ansamblisse kuulub tema poeg, Rakvere noormees Taavet Niller, kes mängib kontrabassi ja laulab.

Videosingli "Annan käe" kohta rääkis Laulupesa laulustuudio juhataja ja laulu autor Airi Liiva, et see sündis, mõeldes lähedastele ja sellele, kui tähtis on üksteise märkamine, toetamine, aitamine ning rõõmu ja mure jagamine. "Muusika kaudu on seda hea edasi anda ning mõnus tunnetada," lausus Liiva.

Üksjagu auhindu võitnud Curly Strings on neljaliikmeline ansambel, mis ammutab inspiratsiooni muu hulgas ameerika bluegrass'ist ning osalejate isiklikust pärimusest praeguses eesti kultuuriruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles