Itaalias lisandus väikseim arv uusi koroonajuhte alates veebruarist

BNS
Copy
Itaalia leevendab erimeetmeid, täna olid Roomas esimesed grupid ajalugu õppimas.
Itaalia leevendab erimeetmeid, täna olid Roomas esimesed grupid ajalugu õppimas. Foto: Alessandro Serrano'/AGF/SIPA/Alessandro Serrano'/AGF/SIPA/Scanpix Baltics

Itaalias registreeriti viimase ööpäevaga väikseim arv uusi koroonaviiruse juhtumeid alates 26. veebruarist, mis on julgustav näitaja võitluses COVID-19 pandeemia vastu, teatas tsiviilkaitseamet esmaspäeval.

Ameti kohaselt lisandus 24 tunniga 178 uut nakkusjuhtumit, mis tõstis riikliku koguarvu 233 197 juhuni.

Ööpäevaga registreeritud uute positiivsete proovide hulk oli reedel 516, laupäeval 416 ja pühapäeval 355, selgus avaldusest.

Viimase 24 tunni surmajuhtude arv oli samuti madal võrreldes keskmise ööpäevase näitajaga, jäädes 60 ohvrini terves riigis. Itaalias on koroonaviirusse surnud ametlikel andmetel 33 475 inimest, intensiivravil viibib 424 inimest ning seegi arv on languses.

Lombardia maakond riigi põhjaosas on enim kannatada saanud piirkond, kus on aset leidnud 16 131 surma- ja 89 018 nakkusjuhtu. Umbes kümne miljoni elanikuga regioonis tuvastati esmaspäeval vaid 50 uut nakkusjuhtumit.

Esmaspäevased näitajad on julgustavad, kuna kahe päeva pärast plaanib Itaalia avada oma rahvusvahelised piirid, niisamuti piirid Euroopa Liidu liikmesmaade ning Schengeni viisaruumiga.

Itaalia on leevendanud karme piiranguid järk-järguliselt alates mai algusest, püüdes ühtlasi põlvili surutd majanduselu taas jalgele saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles