Mupo sel nädalal piletita sõitjatele veel trahve ei määra

BNS
Copy
Tallinna munitsipaalpolitsei.
Tallinna munitsipaalpolitsei. Foto: Konstatntin Sednev / Postimees

Esmaspäeval tööd alustanud Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) kinnitas, et sel nädalal ühistranspordis piletita sõitjatele veel trahve ei tehta. 

Mupo piletipatrulli inspektorite sõnul kontrolliti esmspäeval kogu linna ühistransporti ehk nii busse, tramme kui ka trolle. «Rahvas on rahulik, keegi ei vaidle ega kurjusta, isegi mitmed lausa naeratavad meid nähes lahkelt. Oleme kohanud vaid mõnda üksikut inimest, kes on rohelise kaardi koju unustanud, aga valdavalt on inimesed väga tublilt valideerinud või siis on pileti ostnud. Isegi kuukaarte on ette näidatud,» kinnitasid inspektorid. 

Esimesel nädalal patrullid kedagi ei trahvi, keskendutakse selgitustööle ja teavitatakse, et alates 1. juunist tuleb taas ühistranspordis vanade reeglite järgi käituda.  

Kuna ühistranspordis juhilt endiselt piletit osta ei saa, siis soovitab mupo ka väljaspoolt linna tulevatel inimestel soetada ühiskaart.

«Juhilt ostavad põhiliselt pileti mittetallinlased või väga harva ühistransporti kasutavad inimesed. Soovitame neil siiski roheline kaart osta ja sellele väiksem summa raha kanda. See raha ei kao sealt kuhugi. Teil võib tulevikuski ette tulla olukordi, kus taas ühistransporti kasutada on vaja,» soovitavad inspektorid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles