Söögikohad, kus pere või sõpradega suveõhtuid nautida

Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on kohe-kohe käes ja aina leebemaks muutuvad piirangud lubavad meil lähedastega värskes õhus aega veeta. Et ilmad on juba soojemad, saab kohtuda näiteks mõnes armsas hubase terrassiga kohvikus või restoranis. Allpool olemegi välja toonud söögikohad, mida kindlasti sel suvel külastada.

Koht, mis toob kokku sushisõbrad

Foto: MySushi

MySushi avas uksed juba 2014. aastal ning on kasvanud restoranide ketiks. Neid saab leida kõikjal Tallinnas Mustamäest Viimsini. Külastades MySushit, leiab iga külastaja endale midagi meelepärast. Menüü koosneb eelkõige maitsvatest sushidest, samas saab nautida Euroopa ja Aasia köökide maitseid.

Tänu mitmekülgsusele sobib MySushi ideaalselt erinevate sündmuste tähistamiseks. Samuti tegutseb kohapeal kuldsete kätega kondiiter, kes valmistab suurt valikut suus sulavaid desserte tassikookidest uhkete pulmatortideni.

Lisaväärtus on kindlasti supermugavad ja hubased terrassid, kus saab nautida sööki-jooki, parimaid vesipiipe ja head muusikat. Näiteks Stockmanni viiendal korrusel saab mõnuleda linna parima vaatega terrassil. Mere puiesteel hoovil peidab end õdus terrass, mis on avatud aasta ringi. Nende pisim terrass asub Pirital ja sobib ideaalselt kohtinguteks ja seltskondlikeks koosviibimisteks.

Söögikoht, kus tunned end kui koduaias

Foto: Linnuküla

Linnuküla on vana 1920. aastatel ehitatud kortermaja esimesele korrusele rajatud söögikoht. Neljandat aastat tegutsev kohvik on omanäolise interjööri ja köögiga ning seda hindavad eelkõige grillitud liharoogade austajad, aga see sobib ka kergemaks eineks ning lihtsalt ajaveetmiseks.

Suvel teeb Linnuküla unikaalseks maja aeda rajatud terrass, kus võib sõna otseses mõttes justkui koduaias aega veeta lillede ja linnulaulu keskel. Samast aiast tuleb taldrikule ka hooajaline tooraine – ürdid ja salatimaterjal.

Aadress: Nõmme tee 20, Kristiine, Tallinn.

Uuenduslik Hiiu pubi suveterrass on täis üllatusi!

Foto: Hiiu Pubi

Nõmme linnaosa vaieldamatu pärl juba aastaid on legendaarne Hiiu pubi. Kõrgema pubiliku toidukultuuri esindaja, ühtlasi kultuurimaja ja piljardiklubi – kõik koos. Suvitajaid oodatakse uudsesse kokteilibaari, kus valmivad ameerikalikud jäätise milkshake’id, maalilised smoothi bowl’id ning kokteilimenüüde raudnaelad nii moodsast ajast kui ka minevikust. Viiekümne kohaga klaasaed on pelgupaik ka pilvisematel õhtutel, kus ei pea pelgama jahedamaid briise. Sisekujundus Kristel Piiriojalt pakub silmailu ja aitab ajal kulgeda. Suurel vabaõhuterrassil aega veetes võib end sootuks unustada. Äsja ilmavalgust näinud toidumenüüst võib leida trobikond klassikuid – New York Cheescake, Classic Cheesburger, BBQ ribid, suitsused kanatiivad, šašlõkiassortii jne. Hiiu pubi on ajastu varjupaik, kus kohtuvad ida ja Metsiku Lääne lõunaosariigid – kaasaeg ja nostalgia, Pärnu maantee verstapost kahe maailma vahel.

Aadress Pärnu maantee 325.

Weis Resto on nagu ilus suveõhtu koduaias, kui soe suvetuul paitab mõnusalt palgeid

Foto: Weis Resto

Weis Resto on tore kohtumispaik Kristiine linnaosas Mustamäel. Asub 1931 aastal ehitatud eramajas, mis nüüdseks täielikult renoveeritud.

Restorani toiduvaliku on pannud kokku peakokk Jürgen Lip, kelle suurimaks kireks on luua mõnusalt moodsa vindiga head toitu. Weise toiduvalik pakub avastamisrõõmu, olles ühtlasi võimalus üksteisest rõõmu tunda ning luua läbi jagatud maitseelamuste uusi ühiseid mälestusi. 

Nii restorani kui menüüsse on kombineeritud lihtsus, äratundmisrõõm, soojus ja ehedus. Mitmed road valmivad elaval tulel, mis meenutab ilusat suveõhtut koduaias, kui õhk on sume ja soe tuuleiil palgeid paitab. Väärtustame kõrgelt ühiselt veedetud kvaliteetaega pere ja sõpradega.

Väiksematele on meil oma menüü ning mängunurgad nii majas kui ka aias. Suveperioodil on avatud terrassid lausa kolmel tasapinnal.

Pärl Vääna-Jõesuu liivarannas

Foto: Jõesuu Lounge

Lühikese sõidu kaugusel pealinnast, täpsemalt Eesti ühes ilusamas Vääna-Jõesuu liivarannas asub Jõesuu Lounge. Tegemist on rannabaariga, kus päevast väike paus teha, keha kinnitada ja värskendavaid kokteile nautida.

Lounge’i sõbralik pererahvas on välja läinud lihtsa, kuid kindla peale: menüüs on friikartuleid (nii tavalisi kui bataadi), pastat, Caesari salatit ning muudki, mis meeldib nii suurematele kui pisematele külalistele. Samuti peetakse loodusest väga lugu: kõik nõud, mida serveerimisel kasutatakse, on keskkonnasõbralikest ja taaskasutatavatest materjalidest.

Ilusate ilmade korral saab kvaliteetseid ja omanäolisi kokteile nautida suurel terrassil, taustaks imeline vaade merele. Kui ilm ootamatult pilve kisub, saab mõnusasse ja hubasesse siseruumi peitu pugeda.

Copy
Tagasi üles