Ametiühing: New Yorgi võimud takistavad politseil rüüstamist ohjeldada (2)

Copy
New Yorgi politsei.
New Yorgi politsei. Foto: AFP / Scanpix

New Yorgi politseil takistab rahutustele lõpu tegemist linna juhtkonna tegevus, mistõttu võib osutuda vajalikuks föderaaltasemel sekkumine, ütles telejaamale Fox News mõjuka New Yorgi politseiametiühingu juht Ed Mullins. 

«Linnapolitsei on New Yorki käest andmas, linna praegu ei juhita – linnavalitsusest kuni New Yorgi politsei vanemametnikeni,» ütles ta.

«President Trump jälgib seda. Ma palun presidenti, palun saatke viivitamatult New Yorki föderaalpolitsei ja seirake toimuvat. Kui kuberner Andrew Cuomo ei kaasa otsekohe rahvuskaarti, peab sekkuma föderaalvõim,» märkis ta.

Mullins kinnitas, et politsei suudab väljakutsega hakkama saada, kuid sel on käed seotud. 

«Linnapea Bill de Blasio ei lase meil täita oma kohustusi,» ütles ta, lisades, et politseijuhtkond kardab lubada oma alluvatel teha oma tööd täiel määral.

Telejaam CNN edastas, et teisipäeva öösel New Yorgis rüüstamine jätkus, kuid vähemal määral  kui esmaspäeva öösel. Lisaks üritas suur hulk meeleavaldajaid jõuda Brooklynist üle Manhattani silla Manhattanile, kuid politsei takistas seda. 

De Blasio on varem öelnud, et linnas kehtestatud komandanditund jääb jõusse nädala lõpuni. Linnas on vahistatud vähemalt 700 meeleavaldajat, sealhulgas linnapea enda tütar.

Associated Pressi teatel on USA rahutuste käigus vahistatud juba 9300 inimest.

Meeleavaldused said alguse 25. mail, kui mustanahaline George Floyd suri kinnipidamisel.

Juhtunuga seoses on esitatud mõrvasüüdistus politseinik Derek Chauvinile, kes vajutas ligi üheksa minuti jooksul põlvega Floydi kaelale, jätkates seda isegi siis, kui Floyd enam ei liigutanud ning anus, et tal lastaks hingata.

Mitmes USA linnas on meeleavaldused muutunud ka vägivaldseks, president Donald Trump on kutsunud politseid ja kubernere kasutama senisest veelgi karmimat kätt protestijate ohjeldamisel ning lubas esmaspäeval tuua pealinna Washingtoni tänavaile ka sõdurid.

Minneapolises, kus Floyd suri, on peetud kinni 155 inimest.

Mitmel pool mujal on kinnipidamiste arv olnud tunduvalt kõrgem, nii näiteks on Los Angeleses  kinni peetud enam kui 900 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles