Peab ise nägema: Lasnamäele kerkivad linna ühed ägedaimad kodud

1Partner
Copy
Foto: 1Partner Kinnisvara Tallinn OÜ

Lasnamäe Majaka asumisse kerkivad kodud, milliseid pole enne nähtud – nimelt rajatakse majad ümber 1896. aastal ehitatud Tallinna ülemise tuletorni. Unikaalsete kodude hinnad on sealjuures üllatavalt taskukohased.

1Partner Kinnisvara konsultandi Helena-Laura Lesmenti sõnul rajatakse Tallinna ülemise tuletorni krundile viis uut ning renoveeritakse viis sõjaeelse Eesti Vabariigi aegset era- ja paarismaja pealinna üheks ainulaadsemaks elupiirkonnaks. “Arendaja on väga mõistlik olnud ning arvestab maalilise krundi ning selle keskele jääva ning tänaseni toimiva majakaga nii, et tulemus jääb harmooniline ja hubane, mitte täisehitatud plats,” ütles Lesment.

Foto: 1Partner Kinnisvara Tallinn OÜ

Igas Tuletorni Kodude nime kandvas uues elamus on vaid kuus korterit. Kinnistul asuvad kolm eestiaegset eramaja ning kaks paarismaja, mis renoveeritakse täpselt muinsuskaitse nõuete järgi. Helena-Laura Lesmenti sõnul on tegemist nii erilise projektiga, et kuigi majad valmivad järgmisel aastal, siis on paljud kodud juba omaniku leidnud. “Kuna ehitus alles käib, siis saab praegu unistuste kodu loomisel veel ise kaasa rääkida,” ütles Lesment.

“Tänu oma erilisusele on need kodud alati nõutud. Selliste vaadete, privaatsuse ning oma tuletorniga oaase Tallinnas rohkem lihtsalt pole,” lisas Lesment.

Tuletorni Kodudest lühikese jalutuskäigu kaugusel on T1 kaubanduskeskus, Ülemiste kaubanduskeskus, Ülemiste lasteaed ja Pae park. Kesklinn on vähem kui 10 minuti autosõidu kaugusel.

Foto: 1Partner Kinnisvara Tallinn OÜ

Tuletorni Kodude korteritel on kõrged, 2,87-meetrised laed. Esimese korruse korteritel on avarad õueterrassid, samuti on kõikidel kodudel oma rõdu. Kinnise sisehooviga kvartalil on oma auto- ja rattaparkla.

Tuletorni Kodude arhitekt on Peeter Pere. Hoonete ehitus käib ning esimesed majad valmivad 2021. aasta esimeses kvartalis.

Tallinna ülemine tuletorn asub Pae tänaval, Majaka asumis ning rajati 1835. aastal algselt puitsõrestiktornina. Praeguseni toimiv kivist torn valmis 1896. aastal. 40 meetri kõrgune tuletorn on rajatud merepinnast 40 meetri kõrgusele.

Hindasid ja pilte näeb täpsemalt siit.

Copy
Tagasi üles