Videolink.ee keskkond täienes! Filmklassikast kaasaegsete menufilmideni

Estinfilm OÜ
Copy
Foto: Estinfilm

Nüüd on võimalus Videolink platvormil vaadata ka filme, mis pole Eesti levisse varem jõudnud või mille levi aeg on olnud kinoekraanidel üürike. Valik on lai, filmid on ingliskeelsed või ingliskeelsete subtiitritega.  Selleks on Videolink.ee lehel eraldi kategooria: ingliskeelsed filmid. Esimesed kümme filmi, mida saab laenutada, on teie ees. Nimekiri täieneb pidevalt. Antud kategoorias tuleb end uuesti, täiendavalt registreerida.

Valikus on 1937. aasta versioon läbi aastakümnete vaatajate südameid võitnud filmist “A Star is Born”, peaosas legendaarne diiva Janet Gaynoriga. Kõik mäletavad kindlasti veel hiljuti kinodes olnud 2018. aasta uut versiooni, kus peaosades olid Bradley Cooper ja Lady Gaga.

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Mehhiko režissööri Pedro Gonzáles-Rubio pooldokumentaalne film „Alamar“ on lugu lapsevanemaks olemisest ja lapsepõlvest ning vahemaid ületavast lähedusest inimeste vahel. Peategelane Natan on itaallanna Roberta ja mehhiklase Jorge poeg. Tema vanemate maailmavaated asuvad teineteisest liiga kaugel, seetõttu ei ole koos olla võimalik, kuid poeg saab nautida parimat kummastki maailmast. Natan elab koos emaga Roomas, kuid veedab suve koos isaga paradiislikult metsikus looduses. Banco Chincorro on üks Mehhiko suurimaid korallrahusid, kus elab vaid käputäis inimesi: need on päikesest põlenud, vabadust ja lihtsat elu armastavaid kalamehi. „Alamar“ on liigutav linateos, kus kindlasti üheks suurimaks peategelaseks on meri ise. Hingematvalt kaunite veealuste võtete eest vastutab fotograaf Alexis Zabe.

Vaata treileri

Foto: Estinfilm

Eden” on 2014. aasta Prantsuse draama, mille režissöör on Mia Hansen-Løve ja kaasautor Sven Hansen-Løve. Filmis mängivad sellised staarid nagu Félix de Givry ja Pauline Etienne. Film esilinastus 2014. aasta Toronto rahvusvahelise filmifestivalil.

Filmi peategelaseks on noor prantsuse tudeng Paul Vallée, kes armastab reividel käia. Suure muusika ja DJ-maailma huvilisena  moodustab ta koos oma sõbra Staniga DJ-duo Cheers. Tema sõbrad teevad paralleelselt oma DJ-duo Daft Punk. Lisaks on Paulil veel üks unistus, saada kirjanikuks, kuid kuna DJ-maailm võtab kogu tema aja ja pühendumise, jääb ülikool pooleli. Traumeerivalt mõjub noormehele, kui ta saab teada, et tema üks parimatest sõpradest Cyril on sooritanud enesetapu. “Eden” on noortefilm noorte muredest, rõõmudest, haarav, dramaatiline ja täis nooruslikku jõudu ja ahastust. 

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Prantsuse režisööri Alain Gomis’ „Félicité”, mis on samuti muusikakeskne film,  esilinastus 2017. aasta Berliini filmifestivalil, pälvides seal žürii preemiana Hõbekaru. Loo peategelane Félicité on naine, kes armastab üle kõige muusikat Ta laulab Kinshasa baarides ning naudib oma karjääri. Ta elu muutub kapitaalselt, kui ta poeg satub mootorrattaõnnetusse. Félicité peab leidma kiiresti raha operatsiooniks ning see pole vaestes oludes sugugi nii lihtne. Alain Gomis film on muusikast tulvil tundlik lugu. Ei saa mainimata jätta, et suur osa filmi juures on Arvo Pärdi loodud muusikal.

Vaata treilerit:

Foto: Estinfilm

Proua Hyde’i“ stsenarist ja lavastaja on Serge Bozo, peaosas kaunis ja andekas Isabelle Huppert. Film on kummastav ja samas humoorikas. Huppert kehastub seekord  füüsikaõpetaja Géquiliks, kes ei saa oma õpilastega just eriti hästi hakkama. Iseäranis hoogsalt viskab tema üle nalja puudega õpilane Malik, keda kaaslased tõrjuvad. Ka kolleegid ei suhtu Géquilli just austusväärselt, lisaks kõigele tullakse peagi tema oskusi inspekteerima ja hindama.

Bozon, olles olnud ka ise õpetajana tööl mõned aastad,  küsib oma filmiga, kuidas hästi õpetada ning mis on edu ja sellega kaasnevate muutuste hind.

Proua Hyde’i rolliga pälvis Huppert 2017. Aasta Locarno filmifestivalil parima naisosatäitja peapreemia.

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

“Neon Bull” on 2015. aasta Brasiilia draama, mille režissööriks Gabriel Mascaro. Film esilinastus Veneetsia 72. rahvusvahelisel filmifestivalil ja võitis Horizons žürii eripreemia. 

Filmi peategelane Iremar, keda mängib Juliano Cazarré, on nö härjataltsutaja, kes veab härgi rodeolt rodeole. Mõistagi on tal oma päris salaunistus - saada rätsepaks ja luua naistele moodsaid rõivaid. Ta leiab väljundi luues trendikaid hobumaske ning väljakutsuvaid rõivaid rodeomeeskonna naisautojuhile Galegale, keda mängib Maeve Jinkings. Galega tööks on lisaks auto juhtimisele ka meelelahutuslikke ning seksuaalse alatooniga tantsude programm peale iga rodeot. Film on ühe rodeo-rändtrupi omavahelistest suhetest. Filmi teevad köitvaks meeldejäävad ja  väga meisterlikult teostatud pingelised ja visuaalselt lummavad rodeostseenid.

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Gus Van Sant ("Elevant", "Hea Will Hunting"), kümnete auhindadega pärjatud ameerika sõltumatu lavastaja, filmi “Paranoid Park” keskmes on 16aastane uje poiss Alex (Gabe Nevins), keda köidab salapärase rulapargi Paranoid Park asukate isepäine vabadus. Kui pargi lähedal saab õudsel kombel surma turvamees, kutsutakse Alex ühtäkki politseiuurija jutule. Kas vaikiv poiss on roimaga seotud?

Vaata treilerit:

Foto: Estinfilm

Veidi ka klassikat -  “The Last Metro” («La dernier metro») on 1980. aastal valminud Francois Truffaut humoorikas draama,  milles põimuvad teatrielu ja reaalsus. Filmi tegevus leiab aset aastail 1942-1944. Kõigest hoolimata töötab Pariisi Montmartre’i Teater edasi. Seda juhib pealt näha Marion Steiner (Catherine Deneuve), tegelikult aga Marioni mees Lucas Steiner (Heinz Bennent), kes on juut ning kes varjab end.  Sakslastele truude võimukandjate ja okupantide kiuste jätkab teater isepäiselt oma repertuaariga. Teatrisse tuleb ka uus näitleja Bernard Granger, keda kehastab Gérard Depardieu. Bernard on tugev natuur, kes ei varjagi oma antipaatiat kriitik Daxiat (Jean-Louis Richárd) vastu, kes on ühtaegu nii kollaboratsionist kui ka antisemiit. Bernardi suhted lesbist inspitsiendi, kauni ja elegantse Marioniga tõusetuvad ajastutruu filmi keskmesse. Lavastuses ei puudu ka režissöörile omane lepitav ja mõistev huumor.

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Hiina-Prantsusmaa koostööfilm “Ash Is Purest White”. 2001. aastal valitseb Bin (Liao Fan) ühes väikeses põhjapoolses linnakeses kohalikku mahjongi-salongi. Keerulised rituaalid ja ustavusproovid on valdavad maailmas, mille see suur kala on rajanud väikeses tiigis, kujundatud jianghu – müütilise wuxia-sõdalaste ja triaadide allilma sarnase kuningriigi – järgi. Täpiks i tähe peal on Bini lojaalne naisjünger Qiao (Zhao Tao), kes ripub Bini käevangus, kui ta ei tegele parajasti oma alkohoolikust isa eest hoolitsemisega. Tulevahetus rivaalitseva jõuguga ja Qiao vangimõistmine viivad nad aga lahku ja sunnivad neid triivima tundmatutel meredel. 2006. aastal vanglast vabanenud, reisib Qiao koju, et otsida üles Bin, kes ta vangistuse ajal hülgas. Naise ränk teekond viib ta läbi radikaalseid muudatusi läbi tegeva Hiina ja ka Kolme Kuru piirkonna, mis jääb õige pea hüdroelektrijaama rajamise jalgu. Omapäi jäänud Qiao õpib samuti muutuma ning temast saab selles aegade teravas peegelduses edukas sahkerdaja.

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Filmimaailma femme fatale’i Claire Denis 1988. aasta film "Chocolat" on  draama koloniaalses Kamerunis elavast Prantsuse perekonnast. Pealkiri Chocolat pärineb 1950ndate slängist, mis tähendab "olla petetud".

Vaata treilerit

Foto: Estinfilm

Videolink.ee

Copy
Tagasi üles