Viru vanglas ühtegi uut koroonaviiruse juhtumit tuvastatud ei ole

BNS
Copy
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel.
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel. Foto: Dmitri Kotjuh

Nädalavahetusel ühtegi uut koroonaviiruse juhtumit Viru vanglas ei tuvastatud.

Kokku tehti nädalavahetusel Viru vanglas 142 koroonaviiruse testi, millest 40 tehti vangidele ja 102 teenistujatele. Üks vangilt võetud proov oli kordustest ning see oli negatiivne. Teenistujatelt võetud proovidest olid kaks kordustestid ning ühel juhul kinnitas proov varem positiivse testitulemuse andnud ametniku nakatumist viirusega. Ühtegi uut positiivset koroonaviiruse juhtumit nädalavahetusel Viru vanglas teenistujatel ja vangidel ei tuvastatud.

Vangla teeb kordusteste teenistujatele ja vangidele, et olla kindel, et viirus ei jäänud tuvastamata võimaliku peiteaja varieeruvuse tõttu.

Kokku on vanglateenistuses olnud viis koroonaviiruse haigusjuhtumit. Neist kolm nakatusid viirusega teenistusest eemal olles ning on praeguseks paranenud ja teenistuses tagasi. Ühelgi vangil ei ole seni viirust tuvastatud.

Viru vangla ametnikul diagnoositi neljapäeval koroonaviirus. Ta oli viimati teenistuses 27. mail. Selle üksuse vangid, kus ta töötab, on teistest eraldatud ning neid testiti. Samuti testiti sama üksuse ametnikke ja teisi teenistujaid, kes temaga teenistuses kokku puutusid, märkis justiitsministeerium. 

Varem on vanglateenistuses nakatunud koroonaviirusega üks justiitskolledži kadett ning üks Viru ja üks Tartu vangla ametnik, kes nakatusid viirusega, olles teenistusest eemal. Praeguseks on kõik kolm paranenud ning teenistuses tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles