NATO hävitajad saatsid kolmel korral Vene sõjalennukeid

BNS
Copy
Vene hävitajad  Su-27.
Vene hävitajad Su-27. Foto: Russian Defence Ministry/TASS/Scanpix Baltics

Baltimaade õhuturbemissioonil osalevad NATO hävitajad saatsid eelmisel nädalal Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis kolmel korral Vene sõjalennukeid, teatas esmaspäeval Leedu kaitseministeerium.

1. juunil tuvastasid NATO hävitajad Vene sõjalennuki Il-20 ja kaks hävitajat Su-27. 

Il-20 lendas Mandri-Venemaalt Kaliningradi oblastisse, selle transponder oli välja lülitatud, kuid järgis lennuplaani ja pidas lennujuhtidega sidet.

Hävitajad Su-27 lendasid Il-20-le vastu ja naasid sellega Kaliningradi oblastisse. Hävitajad lendasid väljalülitatud transponderitega ja lennuplaanita, kuid pidasid lennujuhtidega sidet.

2. juunil tuvastasid NATO hävitajad Il-20, mis lendas Kaliningradi oblastist mandri-Venemaale. Lennukil ei olnud lennuplaani, transponder oli välja lülitatud ja see ei pidanud lennujuhtidega sidet.

4. juunil tuvastasid NATO hävitajad sõjalennuki Il-20 ja kaks hävitajat Su-27. 

Il-20 lendas Kaliningradi oblastist mandri-Venemaale, selle transponder oli välja lülitatud ja lennuplaan esitamata, kuid pidas lennujuhtidega sidet.

Hävitajad Su-27 lähtusid Kaliningradi oblastist ja naasid sinna. Nad lendasid väljalülitatud transponderitega ja lennuplaanita ega pidanud lennujuhtidega sidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles