Hoiatus ⟩ Jüri Ratas: koroonaviiruse nakatumiskordaja on märgatavalt kasvanud

Copy
Kõigis kauplustes on jätkuvalt võimalik käsi desinfitseerida.
Kõigis kauplustes on jätkuvalt võimalik käsi desinfitseerida. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratas hoiatas sotsiaalmeedias, et teadusnõukoja andmeil on koroonaviiruse nakatumiskordaja märgatavalt kasvanud. Möödunud nädalal püsis nakatumiskordaja üle ühe ja korra jõudis ka senise tipuga võrreldavale tasemele.

«Seljatatud kriisi põhjal teame, et nakkuse leviku piiramine algab meie igapäevastest valikutest ja tegudest. See tähendab, et peame iga päev tõsiselt võtma ja valvsalt kasutama kõiki neid soovitusi, mis kaitsevad meid koroonaviiruse eest ja tõkestavad selle levikut,» rõhutas Ratas.

Peaministri sõnul tuleks tuletada endale ja oma lähedastele meelde lihtsad põhitõed, kuidas terve püsida – järgida hügieeni, hoida distantsi ja haigestudes püsida kodus. Samuti tuleb taastada valvsus, kui see on kaotatud. Ratas kutsus jääma koju ja helistama arstile, kui enesetunne jätab soovida.

«Senised kogemused näitavad, et vastupidise käitumisega seame ohtu nii enda kui ka kaaslaste ja nende lähedaste elu,» märkis ta.

Ta tuletas meelde, et käsi tuleb regulaarselt pesta ja desinfitseerida, samuti on mõistlik jätta peod pidamata.

«Ka lõpupidudel peame meeles pidama, et igal noorel on ka vanemad ja vanavanemad, kes võivad haigust põdeda väga tõsiselt,» rõhutas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles