Ühendkuningriigis tõusis koroonasurmade arv üle 50 000

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv. Inglismaa.
Pilt on illustreeriv. Inglismaa. Foto: HMB Media/Oliver Mueller via www.imago-images.de/imago images/HMB-Media/Scanpix Baltics

Ühendkuningriigis tõusis arvatavate ja kinnitust leidnud koroonasurmade arv üle 50 000, teatas valitsus teisipäeval.

Äritegevuse minister Alok Sharma ütles seda viitega statistikaameti (ONS) analüüsile, mille kohaselt on koroonapandeemia nõudnud 50 107 inimese elu.

ONS luges kokku kõik kuni 29. maini väljastatud surmatunnistused, millel COVID-19 mainiti või kahtlustati surma põhjustajana.

Ametlikult arvestab valitsus ainult nende inimeste surmasid, kelle koroonaproov osutus positiivseks. Teisipäeval tõusis see arv 286 võrra 40 883-ni.

Mõlemal juhul on surmade arv aga Euroopa suurim ja jääb ametlike andmete järgi maha ainult Ühendriikidest, ehkki juhtumitest teatamine erineb riigiti.

Statistikast ilmnes ka, et surmade arv Inglismaal ja Walesis ületas viimase viie aasta keskmist kümnenädalasel perioodil alates haiguspuhangu algusest märtsis 57 961-ni.

Sharma rõhutas, et igapäevane uute nakatumiste ja surmade arv on vähenemas ning märtsis kehtestatud karme piiranguid võib veelgi leevendada. Pubid ja restoranid aga jäävad kinni vähemalt 4. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles