Valitsus muudab soolise võrdõiguslikkuse nõukogu koosseisu

BNS
Copy
Stenbocki maja. Foto on illustratiivne.
Stenbocki maja. Foto on illustratiivne. Foto: Konstantin Sednev

Valitsus plaanib neljapäeval muuta soolise võrdõiguslikkuse nõukogu.

Valitsus hakkab muutma 2013. aasta korraldust «Soolise võrdõiguslikkuse nõukogu koosseisu kinnitamine,» teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu esindajate asemel kuulub nõukogu koosseisu Eesti Linnade ja Valdade Liidu esindaja. Muudatuse vajadus tuleneb Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu ühinemisest Eesti Linnade ja Valdade Liiduks. Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu nimi muutus 2018. aastal Vabaühenduste Liiduks.

Samuti on 2019. aasta riigikogu valimiste järel muutunud riigikogu koosseis ning alates 2019. aasta aprillist ei ole riigikogus esindatud Eesti Vabaerakond. Seetõttu ei kuulu Eesti Vabaerakonna esindaja enam soolise võrdõiguslikkuse nõukogu liikmete hulka.

Selleks, et vältida edaspidi vajadust riigikogu valimiste järel korraldust muuta, ei loetleta liikmete hulgas eraldi kõigi riigikogus esindatud erakondade fraktsioonide esindajad. Punkt sõnastatakse ümber selliselt, et nõukogu liikmete hulka kuulub üks esindaja igast riigikogus moodustatud fraktsioonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles