Elevandiluuranniku peaminister taastub jätkuvalt Prantsusmaal

BNS
Copy
Amadou Gon Coulibaly
Amadou Gon Coulibaly Foto: ISSOUF SANOGO/AFP/Scanpix Baltics

Elevandiluuranniku võimupartei peamine presidendikandidaat oktoobris peetavatel valimistel ja praegune peaminister Amadou Gon Coulibaly taastub jätkuvalt Prantsusmaal seoses südameprobleemidega, mis avaldusid mai alguses, ütles valitsuse kõneisik kolmapäeval.

Pärast seda, kui Elevandiluurannik sulges koroonaviiruse levikuga seoses oma piirid, sõitis 61-aastane valitsusjuht, kellele 2012. aastal tehti südamesiire, 2. mail Prantsusmaale ravile.

Talle tehti nädal hiljem operatsioon, märkis Lääne-Aafrika riigi valitsus mais.

«Mis puutub peaminister Amadou Gon Coulibalysse, siis soovime me kõik teda kannatamatult näha, kuid ärge muretsege, ta puhkab, ta taastub ning on meiega õige pea,» ütles valitsuse kõneisik ja ühtlasi ka kommunikatsiooniminister Sidi Tiémoko Touré pärast kabinetiistungit.

Coulibaly kuulutati president Alassane Ouattara erakonna presidendikandidaadiks märtsi alguses, kui Ouattara lõpetas kuid kestnud spekulatsioonid oma tagasivalimiskampaania kohta, öeldes, et ei kavatse vastuoluliseks kolmandaks järjestikuseks ametiajaks kandideerida.

Märtsi lõpus teatas Coulibaly Twitteris, et pani end koroonaviirusega seoses vabatahtlikult karantiini, kuna oli kokku puutunud positiivse proovi andnud inimesega.

Naaberriigis Guineas teatas president Alpha Condé kolmapäeval, et tunneb end hästi ja heas vormis, eitades kuuldusi tervise hääbumisest.

Condé tegi terviseteemalise avalduse seoses Burundi 55-aastase presidendi Pierre Nkurunziza ootamatu surmaga esmaspäeval. Riigi sotsiaalmeedias vallandusid koheselt spekulatsioonid, et Nkurunziza suri COVID-19 haigusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles