Bach: Tokyo olümpia korraldajad tahavad mänge lihtsustada

Copy
Thomas Bach
Thomas Bach Foto: IOC/Greg Martin/via REUTERS/Scanpix Baltics

​Olümpiamängude korraldajad otsivad võimalusi, kuidas Tokyo suveolümpiat 2021. aastal lihtsustada ning tulla toime koroonaviiruse tõttu edasi lükkamisega seotud väljakutsetega, ütles Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach kolmapäeval AFP-le antud usutluses.

ROK-i president märkis, et mängude korraldajad uurivad 200 ettepanekut, kuidas mänge lihtsustada.

«Mõju on tohutu, nagu võite arvata. Kunagi varem pole juhtunud, et meil tuleb korraldada edasi lükatud olümpiamänge, seega puuduvad vajalikud joonised antud mammutliku ülesande jaoks, millega silmitsi seisame ning see kõik leiab aset äärmiselt keerulistes tingimustes praeguse jätkuva pandeemia ajal,» ütles Bach.

Tema sõnul otsitakse «koostöös Jaapani partnerite ning sõpradega» viise, kuidas mängude organiseerimist lihtsustada ning kuludelt kokku hoida.

Tokyo 2020. aasta suveolümpia pidi algama 24. juulil, ent märtsis võeti vastu otsus, et esmakordselt olümpiamängude ajaloos tuleb rahuaegsed mängud edasi lükata. Mängude uus algusaeg seati 23. juulile 2021. aastal.

Tokyo mängude korralduskomitee esimees Yoshiro Mori ütles kolmapäeval, et kui tavapäraselt peetakse olümpiamänge ekstravagantselt, suurejooneliselt ja suursuguselt, siis kas COVID-19 ajal aktsepteeritaks selliseid mänge.

«Maailm on muutunud, sotsiaalselt, majanduslikult ja meditsiiniliselt. Me kavatseme ümber planeerida ja ümber positsioneerida mängude korraldust,» sõnas Mori.

ROK-i spordidirektor Christophe Dubi ütles varem, et mängude lihtsustamiseks otsivad korraldajad lahendusi nii teeninduse ja kaupade, aga ka korraldusliku poole ja toimumispaikade tasandil.

«Varasemate mängude puhul oleme täheldanud, et mõnikord me planeerime üle ja tarbime vähem,» ütles Dubi pärast ROK-i juhtkonna koosolekut ajakirjanikele, märkides, et ühtegi varianti ei jäeta kaalumata ning et tulemus tuleb kahtlemata positiivne.

Mitmed ametnikud on väljendanud muret, kas olümpia saab järgmise aasta juulis aset leida, kui viirus on jätkuvalt aktiivne.

Bach eitas usutluses, et ROK on seadnud mängude toimumise üle otsuse langetamiseks tähtaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles