Keskerakond: hakkame suuri annetusi tähelepanelikumalt hindama (1)

Postimees
Copy
Keskerakonna büroo.
Keskerakonna büroo. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond võtab edaspidi tähelepanu alla erakonnale annetatavad suured rahasummad, teatas erakond täna.

«Keskerakond on teinud käesolevast juhtumist omad järeldused ja edaspidi hakkavad suuremaid annetusi hindama erakonna finantskomisjoni liikmed, et kõrvaldada kõik vähegi võimalikud kahtlused nende läbipaistvuses,» ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb pressiteates.

«Prokuratuuri otsus menetluse alustamiseks oli pärast avalikkuses tõstatunud küsimusi ootuspärane ning me teeme juhtumi kiireks lahendamiseks nendega igakülgset koostööd. Kahtluste uurimine ja erakondade rahastamise läbipaistvuse tagamine on nii Keskerakonna, kõigi teiste erakondade kui ka avalikkuse huvides,» ütles Mihhail Korb.

«Kinnitan jätkuvalt, et Keskerakond võtab vastu ainult maailmavaatelistel eesmärkidel tehtud ja seaduslikke annetusi. Erakonna rahaasjad peavad olema selged ja läbipaistvad ning asjaajamine ei pea mitte ainult olema juriidiliselt korrektne, vaid sellena ka näima,» lisas Korb.

Jaanuaris sai Keskerakond 50 000 euro suuruse annetuse Tartu väikeettevõtjalt Jana-Helen Juhastelt. Aprillis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK)­ kodulehel annetuse avalikuks tulemise järel tekkis palju küsimusi raha päritolu kohta. 6. mail kirjutas Eesti Eks­press, et raha pärineb hoopis Juhaste eksmehelt, ärimehelt, kel on Tallinnas ärihuvid. Seepeale otsustas Keskerakond 50 000 eurot annetajale tagastada. Paralleelselt Keskerakonna rahastamisskandaaliga on võimuliidul töös ka ERJK-d likvideeriv eelnõu. Täna teatas prokuratuur, et on alustanud kriminaalmenetlust, tuvastamaks Keskerakonnale jaanuaris Juhaste nimel annetatud 50 000 euro päritolu ja annetuse tegemise motiive.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles