GALERII ⟩ Võrust pärit suusalegendi auks avati Otepääl mälestuspink

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Otepääl avati mälestuspink Eesti legendaarsele suusatajale Arne Sirelile, millega tema sõbrad, õpilased ja võistluskaaslased tänavad oma 2016. aastal varalahkunud treenerit ja Eesti kahevõistluse eestvedajat.

Pink, mille on disaininud Arne Sireli hea sõber kunstnik Priit Pärn koos tootedisainerite Martin Pärna ja Kaspar Torniga, avati täna pidulikult Tehvandi staadioni autoparkla juures. 

Arne Sireli sõprade eestvedamisel loodud pingilt avaneb vaade staadionile, mis on Eesti suusatamise häll ja seetõttu tema meenutamiseks parim koht.

Mälestuspingi idee ühe eestvedaja, Calgary OM-i pronksmedali võitja Allar Levandi sõnul on Arne Sirelil väga oluline roll selles, et Eesti iseseisvuse taastamise järel suutis Eesti kahevõistlus väga rasketes tingimustes üldse ellu jääda.

Võru lähedalt Meegomäelt pärit Arne Sireli (1954-2016) suusataja teekond algas Võrus Laur Lukini õpilasena. Andeka sportlasena toimus Sireli sportlaskarjääris pidev areng, mis tõstis ta üheks parimaks suusatajaks nii Eestis kui kogu endises N. Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles