Sotsid pakuvad Kesklinna vanemaks Karin Paulust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Karin Paulus.
Karin Paulus. Foto: Eero Vabamägi

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon tegi Tallinna linnavolikogus linnavalitsusele ettepaneku nimetada Kesklinna linnaosa vanema ametisse kunstiteadlane Karin Paulus.

Linnavalitsus vabastas senise Kesklinna vanema ametist 22. märtsil ning see ametikoht on varsti täitmata juba kaks ja pool kuud.

Pauluse nägemuses saaks Tallinna vanalinn olla sajaprotsendiliselt autovaba. Ta peab väga tähtsaks kesklinnas ja mujal Tallinnas edendada tasuta ajaveetmise ja spordivõimalusi. Näiteks Skoone bastioni võiks muuta üsna kiirelt moekaks umbrohupargiks. Heaks võimaluseks on muuta ka tühermaad puhkealadeks.

«Peatänav tuleb ära teha, kuid mitte ainult. Linn peab iga tallinlase kodutänavasse suhtuma kui peatänavasse! Parandame need augud ükskord ära ja teeme kõnniteed korda! Kadriorus ja vanalinnas tuleb lähtuda mitte ainult turistide, vaid ka kohalike elanike vajadustest. Arhitektuuri osas tuleb olla nõudlik – ei saa olla rahul sellega, et parimad majad valmisid kesklinnas keskajal. Jala ja rattaga peab saama liigelda ohutult ja mugavalt kõikjal ning ka kesklinna lastel peab olema turvaline tulla kooli jala ja rattaga,» pakkus Paulus.

Pauluse kandidatuuri volikogule tutvustanud sotside piirkonnajuhi Raimond Kaljulaidi sõnul ei ole ühtegi põhjust, miks linnaosa vanem peab olema linna juhtiva erakonna poliitik.

«Eriti Kesklinna puhul tuleks meie arvates linnale tervikuna kasuks, kui piirkonna arenguid suunaks hoopis erialateadmistega asjatundja, kes mõistab väga täpselt seda, kuidas kujundada inimkeskset, kõigile mugavat ja ohutut linnaruumi. Meie arvates sobiks kunstiteadlane ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Karin Paulus sellesse ametisse väga hästi. Keskerakonnal ei ole kindlasti sellesse rolli pädevamat inimest, miks mitte siis meie ettepanekut toetada,» ütles Kaljulaid.

Paulus kuulub SDEsse alates 2018. aasta jaanuarist. Tõenäosus, et Keskerakond Kesklinna vanema ametikoha mõnele teisele erakonnale loovutab, on nullilähedane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles