FOTOD ⟩ Eesti naiste tantsupeo aasta kuulutati avatuks

Copy

Täna kuulutati Jõgevamaal Kassinurmes avatuks naiste tantsupeo aasta ning Jõgeva vallavanem Tiit Lääne avas peole registreerimise.

Aasta pärast, 13. juunil 2021 leiab Jõgeval aset III Eesti Naiste Tantsupidu «PereLugu».

Kassinurme hiies palus korraldusmeeskond hingele kosutust ja tuge suure peo ettevalmistamisel ning läbiviimisel. Tantsupeo kordaminekus asetati ohvriannid kolmele ohvrikivile ning lausuti palve Maaemale. Täna tuldi Maaema juurde rõõmuga, et Eestis on nii palju tantsivad naisi. Naiste tantsupeo pealavastaja Ave Anslan sidus heaks õnneks paela tantsupidude pärna oksale.

Naiste tantsupeo korraldusmeeskonnale soovisid edu peo õnnestumiseks Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi tegevjuht Mariliis Öpik.

Peoaasta pidulikku avamisürituse ülekannet saab vaadata Eesti Naiste tantsupeo Facebooki lehelt.

III Eesti Naiste tantsupidu «PereLugu» jutustavad läbi tantsu kolme erineva põlvkonna naised, kelle südamed on omavahel tugevalt seotud. Nii jõuab vaatajateni tantsukeeles särtsaka vanaema tegemised, toimeka pereema argipäev ning lapse mängurõõm.

Registreerumine ja repertuaar on leitav Eesti Naiste Tantsupeo kodulehel. Peole registreerumine jääb avatuks 15. oktoobrini.

Eesti Naiste Tantsupidusid on Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. aastast. Esimene pidu 2011. aastal kandis pealkirja «NaiseLugu» ja teine pidu 2016. aastal pealkirja «MeheLugu». Mõlemal korral oli peo pealavastajaks Ülo Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles