Sindi suurim tööandja koondab paarkümmend inimest

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Sindis lõnga värvimisega tegelev Danspin koondab töömahu vähenemise tõttu 20 inimest.
Sindis lõnga värvimisega tegelev Danspin koondab töömahu vähenemise tõttu 20 inimest. Foto: Urmas Luik

Tänase seisuga on Pärnumaal registreeritud töötuid 3449, kuu ajaga kasvas töötute arv maakonnas 19 võrra. Aasta tagasi oli siinmail töötuid 2027 ja töötuse kasv on selle aja jooksul olnud 70,2 protsenti. Ainsana on sel kuul teatanud kollektiivsest koondamisest Sindis tegutsev ettevõte Danspin AS.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhi Gerli Metsa teatel oli kriisiaja alguses Pärnumaal 2602 töötut ja selle ajaga võrreldes on nüüdseks töötuid lisandunud 32,6 protsenti.

“Kevad-suvi on tavaliselt see aeg, kui inimestel on töövõimalusi kõige enam, valik on mitmekesine ja töötus sel ajal kõige madalam. Sel aastal see paraku nii ei ole,” rääkis Mets. “Kuid viimasel kuul on Pärnumaal olnud töötuturg stabiilne selles mõttes, et uusi töötuid ei ole väga palju lisandunud.”

Eestis on töötus praegu on kõige kõrgem Ida-Virumaal, kus töötuid on 13,3 protsenti. Järgnevad Valgamaa 9,8 ja Pärnumaa 9,1 protsendiga.

“Eriolukorra väljakuulutamisest praeguseni on Pärnumaal töötuna arvele tulnud veidi üle 500 inimese, kes on eelmisest töökohast koondatud,” sõnas Mets.

Juunis on Pärnumaal töötukassat teavitatud ühest kollektiivsest koondamisest. Sindis villa ja vaibalõnga värvimisega tegelev Danspin koondab töömahu vähenemise tõttu 20 inimest. Krediidiinfo andmetel töötas märtsi lõpu seisuga firmas 73 isikut.

“Ent Pärnumaal on mitu head näidet, kus ettevõtted on koondamisteated tagasi võtnud ja koondamistest loobunud ning inimestel on töökohad säilinud,” rääkis Mets.

Mais oli Pärnumaal tänavu aasta kõrgeim tööle rakendunute osatähtsus. Kümme protsenti töötutest ehk 375 inimest leidis omale töö. Aasta tagasi oli tööle saanute arv pea sama ehk 372 inimest. “Kuna töötus oli toona väiksem, oli tööle rakendumise protsent mullu mais 14,7,” selgitas Mets.

Mais vahendas töötukassa Pärnumaal 398 vaba ametikohta. “Ühtlasi oli see selle aasta kõrgeim tööpakkumiste arv maakonnas, varasemad kuud on olnud tagasihoidlikumad,” selgitas Mets. Aasta tagasi mais oli Pärnumaal vahendada 986 töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles