Arkna mõis sai filmi sisse, mis noppis auhindu

Katrin Uuspõld
Copy
Marek Sadam ja tema neljajalgne sõber Leenu.
Marek Sadam ja tema neljajalgne sõber Leenu. Foto: Remo Tõnismäe

Marek Sadama film "Snowflake" sai Los Angeleses Fine Arts Film Festivalil kaks võitu: parim filmimuusika ja parim kinematograafia. Võttepaigaks oli Rakvere külje all olev Arkna mõis.

Marek Sadam kirjutab oma Facebooki kontol: "Mul on üks veider omadus. Ma ei oska saavutuste üle rõõmus olla. Pigem mõtlen, mis on järgmine asi, mida teha. Mõtlesin lihtsalt loo välja, sest sattusin Arkna mõisa. Polnud kahtlustki, keda kutsuda tantsima. Ainult lummav Ülle Toming. Laulust sündinud filmimuusika oli suurepärase Ivo Lille poolt juba artisti jaoks loodud. Rauno Vahtret märkasin ühel Brad Jürjensi videovõttel ning klappis kohe, " kirjutab ta. "Nüüd siis soovingi pigem kõige enam, et Üllet märgataks rohkem ja kutsutaks. Ta on väärtus ning läbitud elu lisab vaid sügavust juurde. Filmilik, elegantne, kaunis naine."

Filmivõtted toimusid 2019. aasta külmal varakevadel. MTÜ Arkna Terviseküla tollane tegevjuht Nele Rogenbaum rääkis, et kutsus Marek Sadama 2017. aastal Arkna laadale kontserti andma ning tegi seejärel muusikule ka mõisatuuri. "Marek Sadam ütles siis, et see koht meeldib talle ja sooviks seal mõnda lugu teha. 2019 tulid nad filmima," rääkis Nele Rogenbaum. "Tallihoovis on filmitud puude lõhkumine, mõisas ülejäänud. Lõpptulemus oli minu jaoks üllatavalt emotsionaalne. Imeline."

Marek Sadama ja režissööri ning operaatori Rauno Vahtre kirjutatud ja produtseeritud lühifilm "Snowflake" on inspireeritud Divine'i laulust "I'm so beautiful". Täpsemalt saab vaadata videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles