EL hoiatab Põhja-Koread edasiste provokatiivsete sammude eest (2)

BNS
Copy
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: Vesa Moilanen via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Euroopa Liit hoiatas teisipäeval Põhja-Koread edasiste provokatiivsete ja hävituslike sammude eest pärast seda, kui Pyongyang lasi õhku kahe riigi kontaktbüroo Lõuna-Korea piiri lähedal.

Viimastel päevadel on Põhja-Korea üha ägenev sõnakasutus võtnud sõjaga ähvardamise mõõtmed. Põhjuseks on Lõuna-Korea aktivistid, kes saadavad üle piiri Pyongyangi-vastaseid lendlehti.

«Euroopa Liit tunneb tõsist kahetsust Korea Rahademokraatliku Vabariigi (KRDV) äsjaste tegude pärast, mis suurendavad pingeid, destabiliseerivad olukorda ja kahjustavad püüdeid leida Korea poolsaarel diplomaatiline lahendus,» ütles EL-i pressiesindaja avalduses.

«Tänane Kaesongi kontaktbüroo lammutamine koos üha sõjakamaks muutuva retoorikaga ning ametlike sideühenduste katkestamine Souliga on vastuvõetamatu, ning igasugustest uutest provokatiivsetest ja kahjustavatest sammudest tuleb hoiduda.»

Analüütikute sõnul võib Pyongyangi tegevuse eesmärk olla kriisi tekitamine suhetes Lõuna-Koreaga, et suurendada survet Soulile, samal ajal kui tuumakõnelused Washingtoniga on seiskunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles