Poke Bowli asutaja: «Tuleb olla innovaatiline, et sel raskel ajal oma klientideni jõuda»

Copy
Foto: KUKUMBER OÜ

Tallinna kesklinnas asuva Kosmose hoonega seostub üldjuhul peamiselt kino, kuid tegelikult peitub nende ajalooliste seinte vahel ka maitseteküllane toidumeka, kus on oma koha leidnud tervislikku kausitoitu pakkuv Poke Bowl.

Rasked ja keerulised ajad on hetkel igas toitlustusettevõttes, kuid Poke Bowli asutaja ja omaniku Mikk Rajaveri sõnul tuleb olla innovaatline ning muuta oma tegutsemise mudelit, kui vaja, et jõuda klientideni. «Inimesed tahavad ja vajavad süüa ju ikka. Restoranidest jäävad ellu need, mis kohanevad ja pakuvad kõrget kvaliteeti edasi,» ütleb Rajaver ja lisab, et laienda plaanitakse veel nii Eestis kui mujal.

Eesti meestelt inspireerituna Hawaiist

Poke Bowl ettevõttena on kahe Eesti mehe, entusiasti, cateringi müügi- ja projektijuhi taustaga Mikk Rajaveri ning peakokk Jörgen Kohali 2018. aasta alguses täiesti oma kapitalil loodud ettevõte – väliste investorite ja frantsiisita. Poke trend ise on aga Eestis tänaseks juba väga levinud ja eelistatud vahepala, mis valmib kiiresti ning mida saab süüa kas kohapeal, haarata koju või tellida kontorisse.

Foto: KUKUMBER OÜ

Tegemist on kausiga täis vitamiine, valke, süsivesikuid ja rasva vajalikus koguses. Kausiroa sünnimaaks peetakse Hawaiid, mistõttu on toidu peamine komponent värske toores kala või mereannid, täpsemalt nende õrnalt maitsestatud või kiirmarineeritud kuubikud. Poke tähendabki tükeldamist, hakkimist. Kõik ülejäänud poke-kausi komponendid sõltuvad juba valmistamispaigast ja tegija maitsest, aga tavaliselt on kausis kalale seltsiks riis, värske roheline ja kaste.

Veel värskem, mitmeküllasem ja tervislikum

Kosmoses kohtuvad kõik värsked ja tervislikud maitsed koos uue Lähis-Ida kontseptsiooniga Meze. Need on autentsed Lähis-Ida ja Vahemeremaade maitsed: tervislikud taimetoidukausid ja erinevad lamba- ja veiselihaga toidud, kus kasutatakse palju hummust, falafeli, labnehi ehk jogurtijuustu, bulgurit, araabia leiba, tabboulehi, dolmad, baba ganoushi ja paljut muud põnevat.

Meze Lähis-Ida ja Vahemere maitsed
Meze Lähis-Ida ja Vahemere maitsed Foto: KUKUMBER OÜ

«Lisaks neile kahele valikule on meil all suur köök, kus teeme pitsasid tervislikumas võtmes kui muidu. Teeme kõike ise, ka taigna ja juuretise,» sõnab Rajaver ja soovitab Jørgen Pitsat, mis ongi nime saanud Poke Bowli teise asutaja, Jörgen Kohali järgi, kes on töötanud erinevates köökides juba 15 aastat ning unistanud viimased kuus aastat ka enda retsepti järgi tehtud pannipitsast, mis oleks rohke täidisega, mahlane ja maitsev.

Kosmoses saab kõike seda ise maitsta. Kohale saab tulla ka autoga – maja taga on suur tasuta parkla. Istekohti on sees 70: kohti jätkub kõigile ja saab ka distantsi hoida. Ilusate ilmadega saab aga rikkalikke maitseid nautida purskkaevuga päikeseterrassil.

Jälgi meid ka Facebookis

Copy
Tagasi üles