Eesti Keele Instituudi uueks juhiks saab Arvi Tavast

Alexandra Saarniit
, suvereporter
Copy
Arvi Tavast
Arvi Tavast Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Teaduspoliitika komisjon valis täna Eesti Keele Instituudi direktoriks Arvi Tavasti. Eesti Kirjandusmuuseumi direktorit täna ei valitud.  

 Arvi Tavast asub Eesti Keele Instituudi direktorina tööle 1. septembril ja tema ametiaeg kestab viis aastat. Komisjoni hinnangul olid Arvi Tavasti kandidatuuri tugevusteks selge visioon instituudi arengusuundadest, innovaatilisus ning pikaajaline kogemus keeletehnoloogia valdkonnas.

Arvi Tavast on kaitsnud doktorikraadi Tartu Ülikoolis eesti ja soome-ugri keeleteaduse alal ning läbinud järeldoktorantuuri Saksamaal Tübingeni Ülikoolis. Aastatel 2011–2013 oli Tavast Eesti Keele Instituudis keeletehnoloogia osakonna juhataja ning alates 2014. aastast on olnud tegev erasektoris.

Eesti Kirjandusmuuseumi direktori konkurss luhtus. Aruteludega, kuidas leida parim eestvedaja Eesti Kirjandusmuuseumile tarvilike struktuursete reformide jaoks, jätkatakse lähiajal.

Nii Eesti Keele Instituudi kui Eesti Kirjandusmuuseumi juhi konkursid toimusid praeguste direktorite tähtajaliste töölepingute lõppemise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles