Kanal 2: kaalume «Kodutunde» produtsendi osas politsei poole pöördumist (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jan Loigo ja Kristi Loigo
Jan Loigo ja Kristi Loigo Foto: Madis Sinivee

Kanal 2 peatab koostöö heategevuslikku teleprojekti «Kodutunne» vedanud produtsent Kristi Loigoga (endine Nilov), kuna on kahtluseid, et heategevuseks kogutud raha pole kasutatud täies ulatuses abivajajate aitamiseks. 

Kanal 2 on saanud vihjeid ja on tekkinud kahtlus, et saate «Kodutunne» poolt heategevuseks kogutud summad ei ole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt abivajajate aitamiseks. Kristi Loigo produktsioonifirma Õuetuba OÜ esitatud aruandlus pole kahtlusi suutnud summutada. 

AS Postimees Grupp kaalub politsei poole pöördumist uurimise algatamiseks ning on valmis uurimisorganeid abistama, teatas Postimees Grupp.  

Kristi Loigo ütles Postimehele, et ta kuuleb sellest esimest korda. «Mina ei ole sellest üldse kuulnudki,» vastas ta. 
 

Kristi Loigo: kinnitan omalt poolt, et kõik «Kodutunde» annetusrahad on kasutatud sihtotstarbeliselt 

Esiteks, vastab tõele, et Kanal2 seiskas täna «Kodutunde» edasise tootmise, ootamatult ja põhjendatamatult! Väites, justkui oleks «Kodutunde» koostööpartnerite poolt saabunud kaebused. «Kodutunne» pole sellest teadlik olnud. Vastasel juhul oleksime reageerinud koheselt ning edastanud kõik vajalikud dokumendid.

Teiseks, vastab samuti tõele, et Kanal2 on soovinud «Kodutunde» annetusrahade kasutamise osas aruandlust. Oleme edastanud kanalile sellekohase kulutabeli, mida Kanal 2 on palunud täpsustada algdokumentidega. Olen pöördunud oma raamatupidaja poole, kes vastavad kuludokumendid koondaks, et saaksin need Kanal 2-le ka edastada. Paraku ei pidanud Kanal 2 vajalikuks meie poolt koondatavate ja edastatavate algdokumentide äraootamist ega nendega sisulist tutvumist, vaid selle asemel on avaldatud «Kodutunde» ja saate produtsendi mainet oluliselt kahjustavaid ja alusetuid etteheited.

Kinnitan omalt poolt, et kõik «Kodutunde» annetusrahad on kasutatud sihtotstarbeliselt ning olen valmis sellekohase dokumentatsiooni esitama nii kanalile kui ka vajadusel õiguskaitseorganitele. Senise koostööpartneri poolt õhku paisatud etteheited on ennatlikud, alusetud ning põhjendamatud. Samuti jääb nende eesmärk arusaamatuks.

«Kodutunde» annetusrahadest on ka varem meedias kirjutatud. 2018. aastal kirjutas Õhtuleht, et «Kodutunde» produktsioonifirma alt on ostetud Harjumaale 295 000 eurot maksev maja, milles elab sees saate produtsent Kristi Loigo (enne Nilov). 2015. aastal süüdistas puhastusfirma, et Loigo on oma kodupuhastuse arveid tasunud firma Õuetuba OÜ arvelt, kuhu kantakse heategijate annetused, mis on mõeldud «Kodutunde» abivajajatele. Loigo kinnitas toona, et ei ole kunagi ja mingis ulatuses saate «Kodutunne» raames tehtud annetusi ja rahalisi vahendeid kasutanud isiklikes ega äriühingu huvides.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles