Mali pealinnas nõudsid tuhanded meeleavaldajad presidendi lahkumist

Copy
Meeleavaldus Bamakos.
Meeleavaldus Bamakos. Foto: MICHELE CATTANI/AFP

Mali pealinnas Bamakos kogunesid reedel tänavatele kümned tuhanded meeleavaldajad, kes nõudsid president Ibrahim Boubacar Keïta ametist lahkumist, teatasid kohalikud meediakanalid.

Protestijate hinnangul pole 75-aastane president suutnud teha piisavalt võitluses islamimässulistega, kes jätkuvalt terroriseerivad riigi põhja- ja keskosa elanikke. Surma on saanud tuhandeid sõdureid ja tsiviilielanikke ning sajad tuhanded on sunnitud olnud kodudest põgenema.

Mõjuvõimas imaam Dicko süüdistab Mali presidenti Ibrahim Boubacar Keïtat kümnete tuhandete inimeste eiramises, kes juba varem sel kuul nõudsid häälekalt tema tagasiastumist.

«Ta ei ole õppust võtnud, ta ei kuula rahvast,» ütles Dicko Keïta kohta kohalikule meediale oma emakeeles, bambara keeles. «Ent sel korral ta mõistab.»

Keïta teatas teisipäeval, et on valmis pidama kõnelusi ühtsusvalitsuse moodustamiseks. Sammus nähakse katset leevendada opositsiooniridade kriitikute üha häälekamat vastuseisu võimudele.

Keïta lubas ühtlasi reformida põhiseaduskohut ja rahvusassambleed.

President ei andnud konkreetseid lubadusi, kuid avaldus suurendab tõenäosust, et järgmises valitsuses võib näha opositsioonipoliitikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles