Tallinn Music Weeki konverents toimub hübriidformaadis

Kultuuritoimetus
Copy
Natalia Oszkó-Jakab
Natalia Oszkó-Jakab Foto: TMW

27.–30. augustil toimuv uue muusika festival ja konverents Tallinn Music Week (TMW)  korraldatakse uuenduslikus hübriidformaadis, mis hõlmab nii füüsilist kohalolu võimaldavaid kui ka digitaalseid tegevusi. Uuenduslik formaat rakendub täies mahus Eesti Kunstiakadeemias (EKA) toimuval TMW konverentsil.

Pärast koroonaviiruse pandeemia tõttu märtsist augustisse lükkumist on TMW tegelenud erinevate festivali ja konverentsi formaatide võimaluste välja töötamisega. Eesmärk on korraldada üritust nii, et vaatamata piirangutele oleks võimalik kaasata esinejaid ja publikut üle maailma.

28. ja 29. augustil EKAs toimuv TMW konverents viiakse läbi hübriidformaadis, võimaldades publikul osaleda nii kohapeal kui ka digiülekande vahendusel. Digilahenduse läbi saavad TMW-ga liituda muusikatööstuse esindajad – nii konverentsi esinejad kui ka osalejad – ka riikidest, kust viiruse tõttu sel korral liikuma ei pääse.

Tänavu kogu muusikavaldkonna ökosüsteemi tabanud väljakutsed on meid kõiki pannud maailma ümber mõtestama ja tulevikuks vastuseid otsima. Seda, kuidas viirusjärgsetes oludes paremini toime tulla, uuritakse TMW 2020 konverentsil läbi kolme keskse teema, milleks on muusikatööstus 2.0, jätkusuutlik areng ja naabrid.

Muusikatööstus 2.0 teemablokis kaardistatakse muusikavaldkonna taastumis- ja uuenemisvõimalusi. Kas võti on kasutajakesksete platvormide ja uudsete virtuaallahenduste arendamises või taandub kõik oskusele muutusi juhtida? Enam kui eales varem, on vaja teadvustada tagasilöökidest taastumise ja juhtimispädevuste olulisust.

Tänavune kevad on näidanud, et inimkonnal on vaja veel pingutada selle nimel, et märgata ja vähendada sotsiaalset ebavõrdsust ja ebaõiglust. Rahvusvaheliste algatuste Keychange ja ShesaidSo osalusel lahatakse konverentsil soo- ja rassivähemuste probleeme ning vaimse tervise alaseid küsimusi – seda kõike kestliku arengu eesmärkide kontekstis.

Keerukate probleemide lahendamisel on võtmeroll sageli piiride- ja valdkondade ülesel koostööl. Koondnime all „Naabrid“ uuritakse nii piirkondlike kolleegide kui ka muusikatööstuse naabervaldkondade vaheliste dialoogide võimalusi. Arutletakse ka üleilmsetest nähtustest tõuke saanud glokaalsete ilmingute üle kohalikel kultuuriväljadel.

Alates tänasest on TMW veebipoes müügil uued DigiPRO passid hinnaga 75 eurot, mis võimaldavad täismahus digiosalust festivalil ja konverentsil.

DigiPRO pass tagab ligipääsu muusikafestivali ja konverentsi voogedastusele ja salvestustele, sealhulgas töötubadesse, ümarlaudadele ja kiirkohtumistele läbi Zoomi platvormi. Lisaks annab DigiPRO ligipääsu TMW delegaatide andmebaasile ja võimaluse reklaamiks TMW uudiskirjas.

PRO pass (eelnevalt konverentsi ja festivali ühispassi nime all) maksab 175 eurot ning võimaldab lisaks kõigele DigiPRO pakutavale ka kohapealset osalust. Konverentsi pass hinnaga 150 eurot võimaldab konverentsi mõlemal päeval osaleda nii kohapeal kui ka digitaalselt. Lisainfo: tmw.ee/et/piletid-ja-passid

TMW 2020 konverentsile on tänaseks taaskinnitatud järgmised kõnelejad:

Martin Cloonan, Turu Ülikooli professor ja Live Music Exchange direktor

Giacomo Botta, Helsingi Ülikooli professor, Helsingi Linna- ja Regionaaluuringute Instituudi Urbaria liige

Tapio Korjus, Rockadillo kontserni asutaja ja juht

Keith Harris, Briti impeeriumi ordu ohvitser, EMI muusikafondi haldur, Stevie Wonderi manager. Harrise TMW esinemine saab teoks osana EMMMA (European Music Managers Mentorship Activation) programmist

Sally-Anne Gross, Westminsteri ülikooli muusikaäri juhtimise magistriõppe programmi direktor

Mikko Dufva, Soome innovatsioonifondi Sitra juhtiv tulevikutrendide spetsialist

Paulina Ahokas, Põhjamaade suurima kultuuri- ja kongressikeskuse Tampere Maja juht

Lisainfo: tmw.ee/et/panelistid

27.–30. augustil toimuv TMW 2020 korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Kuna Eesti piir taasavati juunist Euroopa Liidu ja Schengeni riikidest ning Ühendkunigriigist saabuvatele haigustunnusteta reisijatele, saab TMW 2020 festivalil näha enamikke varem välja kuulutatud esinejaid vastavatest riikidest.

Festivali uuendatud programm kuulutatakse järk-järgult välja juuni ja juuli jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles