Fotod ja video ⟩ Laagna surmaavarii põhjustanud noormees astus kohtu ette (28)

Copy

Laupäeval Tallinnas Laagna teel kahe inimese surma ja mitme inimese vigastustega lõppenud nelikavarii põhjustanud 20-aastane Isa Khalilov kinnitas teisipäeval Harju maakohtus, et ei põhjustanud juhtunut meelega, tema kaitsja Indrek Põder leidis aga, et avariis võis süüdi olla hoopis Volvo juht. 

Täna võttis kohus prokuratuuri taotlusel vahi alla 20-aastane noormehe, keda on alust kahtlustada laupäeval Lasnamäel toimunud traagiliste tagajärgedega avarii põhjustamises.

Vene kodakondsusega, kuid Eestis sündinud ja valdava osa elust Eestis veetnud Khalilov vastas kohtuniku küsimusele, kas tema põhjustas ränga õnnetuse, et «panin toime, muidugi tunnistan». 

Khalilovi sõnul tunneb ta kõigile kannatanutele ja nende lähedastele kaasa. «See kõik lihtsalt juhtus, ma ei teinud seda meelega,» ütles Khalilov. 

Kui teemaks tõusis asjaolu, et Khalilovi juhitud BMW sõitis 200 kilomeetrit tunnis, märkis noormees, et ta ei vaadanud spidomeetrit, vaid ees sõitnud autosid, samas kinnitas ta, et 200 kilomeetrit tunnis tema BMW kiirus siiski olla ei saanud. 

Khalilovi kaitsja Indrek Põder rõhutas aga, et õnnetuse puhul tuleb hinnata kõigi osapoolte käitumist, viidates asjaolule, et avariis osales kokku neli sõidukit. Kaitsja hinnangul võis õnnetuse põhjustada hoopis Volvo juht, kes reastus teiselt kolmandale reale, veendumata manöövri ohutuses ja keeras Khalilovi BMW-le ette. 

Ühtlasi märkis kaitsja, et prokurör on esitanud vahistamistaotluse hilinemisega. Nimelt algas Khalilovi kinnipidamine kaitsja hinnangul siis, kui ta viidi laupäeval kell 19 haiglasse, kus ta viibis kahe politseiniku järelevalve all. Samas on vahistamistaotluse esitamiseks aega 48 tundi. 

Ringkonnaprokurör Diana Helila kinnitas, et Khalilovi vahistamine on vältimatu ja seda toetavad kõik tõendid. 

Laupäeval kell 18.38 sai häirekeskus teate raskest liiklusõnnetusest Laagna teel, kus põrkasid kokku neli sõiduautot. Õnnetuses osalesid sõiduautod BMW, Volvo, Toyota ja Ford ning kõik autod sõitsid suunaga linnast välja Mustakivi silla poole.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva ütles, et esimesena sõitis BMW otsa Fordile. Autode kokkupõrke tagajärjel hukkus sündmuskohal jalakäija, bussipeatuses seisnud naine. Päev hiljem suri haiglas Fordi roolis olnud mees.

Õnnetuses vigastatuid oli kuus, sealhulgas kõik autodes olnud viis inimest ja bussipeatuses surma saanud naise läheduses seisnud inimene. 

BMW-s ja Toyotas oli mõlemas üks inimene, kes mõlemad said kergemaid vigastusi ja viidi haiglasse kontrolli. 

Volvos sõitsid kaks inimest, kellest üks on raskes seisus haiglas.

Asjaolude selgitamise käigus ilmnes, et BMW-d juhtinud mehel ei ole juhtimisõigust. BMW-ga sõitnud juhti on liiklussüüteo eest viimati karistatud kolm aastat tagasi.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Praeguseks on kohus Khalilovi vahi alla võtnud. 

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles