WHO andmetel ületab nakatumiste arv peagi 10 miljoni piiri

Copy
Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel ületab koroonaviirusesse nakatumiste arv järgmisel nädalal 10 miljoni piiri.

WHO hoiatas samas, et Ameerikas pole pandeemia veel haripunkti saavutanud.

«Eeldatavasti ületab järgmise nädala jooksul nakatumiste arv 10 miljonit,» ütles WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus kolmapäeval virtuaalsel pressikonverentsil.

Euroopa on ikka veel 2 miljoni 557 761 nakkusjuhtumi ja 193 800 surmaga COVID-19 tõttu rängimalt kannatanud piirkond, kuid nakkus on hakanud levima kiiresti Ladina-Ameerikas, kus on juba 2 miljonit 163 835 nakatunut ja 100 378 surnut.

Globaalne koroonaviiruse pandeemia on käivitanud ennenägematu majanduskriisi, mis saadab maailmamajanduse tänavu 4,9 protsendisesse langusesse ja pühib sellest kahe aasta vältel 12 triljonit dollarit, teatas kolmapäeval Rahvusvaheline Valuutafond (IMF).

Ülemaailmne tööseisak on hävitanud sadu miljoneid töökohti ja taastumise väljavaade – nagu ka majandusprognoos ise – on viiruse leviku jätkumise tõttu endiselt äärmiselt ebakindel, hoiatas IMF värskes maailmamajanduse raportis.

USA majandus kahaneb IMF-i prognoosi järgi kaheksa protsenti, samas kui Hiinal läheb veidi paremini ja selle kasv aeglustub ühele protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles