Leedu president ei tule Balti riigipeade kohtumisele

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Leedu president Gitanas Nausėda.
Leedu president Gitanas Nausėda. Foto: Konstantin Sednev

Kuressaares pidi toimuma Eesti, Läti ja Leedu presidendi iga-aastane kohtumine, kuid Leedu president Gitanas Nausėda otsustas viimasel hetkel siseriiklikel põhjustel koju jääda.

Täna kohtuvad Kuressaares Eesti riigipea Kersti Kaljulaid ja Läti riigipea Egils Levits, et arutada koostööd Euroopa Liidus, regionaalset julgeolekut, küberkoostööd ning keskkonnaküsimusi. 

Leedu president Gitanas Nausėda teatas, et ei saa siseriiklikel põhjustel kohtumisel osaleda, kuid Leedu Delfi vahendas, et naaberriigi presidendil ei ole täna päevakavas ühtegi koosolekut, mis tulemist takistaks. Nausėda pressiesindaja Antanas Bubnelis kommenteeris, et kuigi kohtumine oli planeeritud juba ammu, siis kolme riigi juhid ei jõudnud Valgevene Astravetsi tuumajaama elektriostu osas kokkuleppele. 

Leedu presidendi sõnul tuleks kõigepealt läbirääkimised lõpule viia, et leida konkreetsed lahendused ning alles seejärel kohtumisele mõelda, et arutada osapoolte edasist tegevuskava. 

Kuressaares toimus avalik vastuvõtutseremoonia Kuressaare keskväljakul, riigipeade kohtumine ja pressikonverents. Samuti istutab Läti president Kuressaare lossiparki tamme ning riigipead külastavad koos Kaali meteoriidikraatrit.

Presidendi kantselei teatel sai kohtumispaigaks valitud Kuressaare, et tõmmata tähelepanu siseturismi võimalustele Balti riikides ning kutsuda inimesi üles sel suvel siinseid kauneid kohti avastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles