Paet presidendi otsusest: julge ja inimlik (13)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Remo Tõnismäe

Pikaaegne välisminister, praegune Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet (Reformierakond) avaldas Facebookis kiitust president Kersti Kaljulaidile, kes jättis täna välja kuulutamata välisteenistuse seaduse.

«President Kersti Kaljulaid tegi välisteenistuse seadust tagasi lükates julge ja inimliku otsuse. Eesti välispoliitika kujundamisel ja teostamisel on kõige olulisemad inimesed. Need, kes töötavad välisteenistuses nii Eestis kui ka välismaal, ja tihti keerulistes tingimustes. Pekingist Pihkvani, Valgevenest Indiani,» sõnas Paet.

«Selle seaduse eesmärk peab olema nende inimeste tööd võimalikult hästi toetada ning mitte tekitada uusi ja inimesi mittearvestavaid bürokraatlikke takistusi.»

Paet lisas: «Seda seadust tuleb nüüd korralikult parandada ning lähtuda sellest, et oleks võimalikult toetav keskkond Eesti diplomaatidele ja teistele välisteenistuse töötajatele Eesti välispoliitilisi huve kaitsta ja edendada.»

Kaljulaidi hinnangul oli põhiseadusega vastolus osa, mis reguleerib välisteenistuses oleva ametniku abikaasadele ette nähtud sotsiaalseid tagatisi. Need sätted reguleerivad riigikogu poolt vastu võetud seaduses üksnes kaasasolevale abikaasale ettenähtud tagatisi, kuid ei laiene kooseluseaduse alusel registreeritud elukaaslasele.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles