Järelvaadatav ⟩ Estonia nõukogu: Aivar Mäe läheb puhkusele, tema töösuhte kohta ei ole otsust tehtud (23)

Copy

Täna kogunes rahvusooper Estonia nõukogu arutama teatrijuht Aivar Mäe väidetavat ahistavat käitumist. Nõukogu andis kell 12.45 pressikonverentsi, kus kinnitati, et kuivõrd praeguseks on informatsiooni veel liiga vähe, siis ei ole töösuhte peatamine kõne alla tulnud. 

Nõukogu esimees Arne Mikk sõnas pressikonverentsil, et kuigi teatri kombed ongi tavapärasest veidi vabameelsemad, siis Mäe vastu esitatud süüdistusi Estonia tolereerida ei saa. «Aivar Mäe on läbi aegade olnud väga teatraalne ja tugev isiksus. Ta on lõpuks aru saanud, et muutuvas ajas ei ole uus generatsioon paljusid tema nalju vastu võtnud. Arvan, et ta on aru saanud, et tema käitumismaneer peab totaalselt muutuma.»

Nõukogu koguneb uuele koosolekule järgmisel nädalal, millest võtavad osa ka appi kutsutud usaldusisikud. Nõukogu kutsub appi usaldusisikud. «Tõe saab välja selgitada ainult kohtumenetlus. Nõukogu ei püüa ega saagi süüküsimust lahendada. Meie saame seista rahvusooperi hea maine ja tööõhkkonna eest. Seda me ka teeme.»

Sel esmaspäeval kirjutas Eesti Ekspress, et mitu endist ja praegust rahvusooper Estonia naistöötajat hindab direktor Aivar Mäe käitumist nendega alandavaks ja ahistavaks, Aivar Mäe sõnul on tegemist kontekstist välja rebitud episoodidega ja pahatahtliku laimuga.

Aivar Mäe on rahvusooper Estonia peadirektor kolmandat ametiaega ja juhib teatrit alates 2009. aastast. Enne seda on ta olnud Eesti Kontserdi ja Vanemuise juht. Alates 2010. aastast on Mäe Paide Kultuurikeskuse nõukogu liige ning alates 2012. aastast Eesti Etendusasutuste Liidu liige.

Märksõnad

Tagasi üles