Tallinnas Koidu tänaval lõppes remont

BNS
Copy
Koidu tänav pärast remonti.
Koidu tänav pärast remonti. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinna südalinnas asuva Koidu tänava rekonstrueerimise ja tööd kuulutatakse homme lõppenuks. Ehitustööde käigus uuendati nii tänavaalune vee- ja kanalisatsioonitorustik kui ka maapealne taristu parkimiskohtade ja valgustusega.

«Lisaks rajati sajuveekanalisatsioon, uus haljastus ja liikluse rahustamiseks ehitati mitu tõstetud ristmikku,» lausub abilinnapea Kalle Klandorf, kelle sõnul hõlmas ehitus Koidu tänava lõiku pikkusega 680 meetrit, Paldiski maanteest kuni Endla tänavani.

Koidu tänava rekonstrueerimiseks allkirjastas keskkonna- ja kommunaalamet Tallinna-poolse tellijana lepingu 26. septembril 2019. Ehitaja oli YIT Eesti AS, kes alustas tööd 26. oktoobril. Ehituse lepinguline maksumus oli veidi üle kahe miljoni euro, kaasfinantseerijana kattis umbes kümnendiku sellest AS Tallinna Vesi.

Koidu tänav enne remonti.
Koidu tänav enne remonti. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

«Koidu tänava rekonstrueeritud osa on väga oluline ennekõike Kassisaba asumi elanikele, kellele see on kodutänav koos selle ümber toimuva aktiivse kogukondliku eluga. Just selle toetamiseks, kogukonna toimimise väärtustamiseks on Koidu tänaval nüüd kehtestatud sõidukite piirkiiruseks 30 km/h,» selgitab Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Lühikeste lõikude kaupa rekonstrueeritud Koidu tänav avati täies ulatuses liikluseks kümmekond päeva tagasi. Ametlikult kuulutab linnapea ehitustöö lõpetatuks 29. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles