Turistid hakkasid Eestisse naasma (1)

Postimees
Copy
Turistid
Turistid Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Välisturistid on peale piiride avamist hakanud tasapisi taas Eestisse jõudma. Kõigepealt leidsid Eestisse tee üles lätlased, aga peale 15.juunit ka soomlased. Aastataguse ajaga ning ka selle aasta algusega võrreldes on neid kordades vähem.

Kui eelmise aasta juunis moodustasid 70% Pärnu spaahotelli Viiking külalistes soomlased, siis nüüd on suurim osakaal siseturistidel, kellele järgnevad lätlased, vahendab Aktuaalne kaamera.

«Meil tuleks reisida rohkem Eestis ja üldse Balti riikides. Siin on nii ilus loodus ja hea teenindus. Meie maade kultuurides on ka väikseid erinevusi, mida on tore avastada,» lausub turist Lätist Rita.  

Pärast 15. Juunit, mil Soome avas oma piiri Eestiga, on järjest enam hakanud naasma ka külalised sealt.

«Vaikselt, vaikselt hakkavad ka soomlased meie linna pilti tagasi tekkima. Nii ka meie majas. Pigem noorem soomlane, kes rohkem võib olla tuleb lihtsalt seda randa nautima ja head sööki ja majutust. Meie põhiline seenior soomlane pole kunagi suvel reisinud. Pigem ikkagi sügisel. Loodame pöidlad pihus, et sügisel me kohtume püsiklientidega taas,» räägib Pärnu spaahotelli Viiking tegevdirektor Kairi Lusik.

Tallinna Radisson Blu hotelli täituvus on veidi üle 20% mis on umbes neli korda vähem kui aasta tagasi. Lõviosa külastajatest moodustavad soomlased. 

«Juba esimesel nädalavahetusel - 19.-21. juuni - me nägime olulist kasvu, aga see oli seotud sellega, et 19. juuni oli Soomes vaba päev,» lausub Radisson Blu Sky hotellijuht Vitali Makejev.

Ometi on Makejevi sõnul Tallinnas olukord parem kui Riias. «Seal on oluliselt rohkem hotelle veel praegu kinni. Kui tõmbame paralleeli meie ketiga, siis meie keti hotellidest Tallinnas on praegu kõik neli hotelli lahti ja Riias on seitsmest kaks lahti,» ütleb Makejev.

Tallinki teatel kasvas reisijate arv Tallinna-Helsingi liinil umbes 300 reisijalt 3000-ni mai keskel, kui piir avati pendelrändajatele. Suurem tõus algas taas juuni keskel, kui piir turismireisidele avati. 18., 19. ja 21. juunil oli päevas üle 10 000 reisija, kelle reisihimu koroonahirm ei pärssinud.

«Elu on ohte täis. Siin peetakse hügieenireeglitest üsna hästi kinni, igal pool on kätepuhastusvahendid, turvavahemaad hoitakse hästi ja siin on eriti tore olla, kui inimesi on vähe,» ütleb Soome turist Irene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles