Politsei alustas Estonia teatris toimunu uurimiseks menetlust (29)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ahistamises süüdistatud teatrijuht Aivar Mäe on sel nädalal enda sõnul rohkem enda sisse vaadanud ning ümbritsevat ümber hinnanud.
Ahistamises süüdistatud teatrijuht Aivar Mäe on sel nädalal enda sõnul rohkem enda sisse vaadanud ning ümbritsevat ümber hinnanud. Foto: Mait Jüriado

Politsei alustas seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel väärteomenetlust, et selgitada välja kogu sündmuste kulg ning ka episoodid seoses väidetega, et Estonia teatri juht Aivar Mäe on käitunud teatri naissoost töötajate suhtes ebasobivalt. 

«26. juunil alustati menetlust seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel, et välja selgitada täpne sündmuste kulg ja episoodid ning teha kindlaks võimalik ahistamine töökohas,» ütles Postimehele Kesklinna jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko. 

«Täname kõiki, kes on juba antud juhtumi puhul politsei poole pöördunud ja palume neil, kellel on infot võimalike ahistamisjuhtumite kohta, esimesel võimalusel politsei poole pöörduda,» lausus Mirošnitšenko. Vajalikud kontaktandmed on politsei ajakirjaniku kaudu edastanud. 

Eelmise nädala neljapäeval rääkis Mirošnitšenko, et artikli ilmumise hetkeks ei olnud keegi sellesisulise infoga politsei poole pöördunud. «Mõistame, et emotsionaalselt on tegemist väga keeruliste üleelamistega, ent julgustame kõiki, kes tunnevad, et neid on vääriti koheldud, politseisse pöörduma,» lisas ta. 

«Teinekord kardavad naised sarnaste juhtumite puhul politseisse pöörduda, sest arvavad, et nende nimed tulevad kuidagi avalikuks. Meie poole pöördujaid politsei ei avalikusta. Tahame naisi, kes räägivad avaldatud artiklis oma kogemusest väidetava seksuaalse ahistamisega töökohas, aidata,» selgitas Mirošnitšenko möödunud nädalal. «Palume kõigil artiklis kirjeldatud episoodides osalenutel ja tunnistajatel pöörduda esimesel võimalusel politsei poole.»

Eesti Ekspress kirjutas 22. juunil, et rahvusooperi Estonia direktor Aivar Mäe on alandanud ja ahistanud aastaid naiskolleege. Esialgu eitas Mäe süüdistusi ja nimetas neid pahatahtlikeks. Hiljem esitas Mäe avaliku vabanduse.

Aivar Mäe on lubanud konsulteerida juristiga ja vastavalt sellele oma järgmised sammud astuda.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles