Kanal 2 esitas heategevussaadet vedanud Kristi Loigo kohta kuriteoteate (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Jan Loigo ja Kristi Loigo
Jan Loigo ja Kristi Loigo Foto: Madis Sinivee

Kanal 2 esitas esmaspäeval produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo (varem Nilov) kohta õiguskaitseorganitele kuriteoteate.

Kanal 2-l tekkis laekunud vihjete põhjal kahtlus, et teleprojekti «Kodutunne» kogutud annetused ei ole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt heategevuseks ning tegemist võib olla kuriteoga.

«Teleprojekti «Kodutunne» tootja teleprodutsent Kristi Loigo ei ole suutnud Kanal 2-le esitada andmeid, mis kahtlused ümber lükkaks ja sellega seonduvalt oli Kanal 2 sunnitud esitama asjaolude välja selgitamiseks politseile kuriteoteate,» edastas AS Postimees Grupp, mille alla kuulub ka Kanal 2.

«Seoses üle-eelmise nädala kajastusega, kui avaldasime kahtlused Loigo tegevuse usaldusväärsuse osas, oleme saanud ka täiendavaid vihjeid annetuste abivajajateni mitte jõudmisest. Kuna produtsent Kristi Loigo ei ole teinud midagi, et kahtlusi kummutada, siis ei jätka Kanal 2 produtsent Loigoga koostööd,» kommenteeris ASi Postimees Grupp meediadivisjoni direktor Nele Laev.

Küll aga rõhutati, et kindlasti ei jäta Kanal 2 abivajajaid hätta ning telekanal asub otsima heategevusliku saate tootjaks uut usaldusväärset partnerit.

19. juunil kommenteeris Loigo Postimehele, et kuuleb kahtlusest esimest korda ning «Kodutunde» suunal on esitatud alusetud väited ja etteheited.

Kristi Loigo: kinnitan omalt poolt, et kõik «Kodutunde» annetusrahad on kasutatud sihtotstarbeliselt 

Esiteks, vastab tõele, et Kanal 2 seiskas «Kodutunde» edasise tootmise, ootamatult ja põhjendatamatult! Väites, justkui oleks «Kodutunde» koostööpartnerite poolt saabunud kaebused. «Kodutunne» pole sellest teadlik olnud. Vastasel juhul oleksime reageerinud koheselt ning edastanud kõik vajalikud dokumendid.

Teiseks, vastab samuti tõele, et Kanal 2 on soovinud «Kodutunde» annetusrahade kasutamise osas aruandlust. Oleme edastanud kanalile sellekohase kulutabeli, mida Kanal 2 on palunud täpsustada algdokumentidega. Olen pöördunud oma raamatupidaja poole, kes vastavad kuludokumendid koondaks, et saaksin need Kanal 2-le ka edastada. Paraku ei pidanud Kanal 2 vajalikuks meie poolt koondatavate ja edastatavate algdokumentide äraootamist ega nendega sisulist tutvumist, vaid selle asemel on avaldatud «Kodutunde» ja saate produtsendi mainet oluliselt kahjustavaid ja alusetuid etteheited.

Kinnitan omalt poolt, et kõik «Kodutunde» annetusrahad on kasutatud sihtotstarbeliselt ning olen valmis sellekohase dokumentatsiooni esitama nii kanalile kui ka vajadusel õiguskaitseorganitele. Senise koostööpartneri poolt õhku paisatud etteheited on ennatlikud, alusetud ning põhjendamatud. Samuti jääb nende eesmärk arusaamatuks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles