Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengid avaldasid ühiselt loodud teose (1)

Kultuuritoimetus
Copy
«9 Fragments Of Isolation / 9 kildu isolatsioonist».
«9 Fragments Of Isolation / 9 kildu isolatsioonist». Foto: EMTA

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia elektroakustilise loomingu tudengid avaldasid koostöös õppejõu Malle Maltisega eriolukorra ajal komponeeritud ühisteose «9 Fragments Of Isolation / 9 kildu isolatsioonist».

«Muusika loomine on üks suhtlemise viise, eelkõige on see helilooja suhtlemine oma tulevaste kuulajatega ja üldiselt on muusika kirjutamine üsna üksildane tegevus. Eriolukorra ja isolatiooni ajal esile kerkinud suhtlemispuudus ja ka piisava hulga vaba aja olemasolu tekitasid mõtte kasutada seda aega produktiivselt ja suhelda oma osakonna inimestega vahelduseks hoopis loomingulisel tasandil,» lisab Eesti Muusika- ja Teariakadeemia õppejõud Malle Maltis: «Loo tegemine toimus ketipõhimõttel – igaüks komponeeris väljaloositud järjekorras ühe lüli, mis suhestus eelneva materjaliga.»

«Igaüks meist pidi salvestama vabal valikul kaks helisämplit, mida hiljem üksteisega jagasime. Seejärel loosisime välja järjekorra ning igaühele jäi ülesandeks luua kuni kahe minuti pikkune ahelajupp kasutades ainult ühiselt salvestatud ning välja valitud helisid. Aega oli selleks 48 tundi, kui konkreetse isiku kord kätte jõudis – varem alustada ei tohtinud,» seletab teose loomise lahti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudeng Karl Korts, ning jätkab: «Mäletan, et kui minu kord saabus, olin parasjagu Tartus ühte pikemat salvestust läbi viimas ning kuna ma ei tahtnud teisi alt vedada, otsustasin ühe öö magamata jätta. Tegelikult läks aega kokku vist ainult 5 tundi, kuni lõpuks oma osa ära saatsin.»

Teose loomisest võtsid osa nii praegused kui ka endised EMTA elektroakustilise loomingu üliõpilased: Tõnis Leemets, Karl Korts, Rebeca Vilpuu, Otto Iivari, Malle Maltis, Marie Vaigla, Matis Leima, Jaanus Karlson ning Taaniel Pogga. Teosele tegi lõppviimistluse Margo Kõlar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles