Nimekirjasegadus jättis lapsed lubatud jõulukingituseta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima poes olnud nn Ingli puu, kus olid kirjas laste jõulusoovid.
Maxima poes olnud nn Ingli puu, kus olid kirjas laste jõulusoovid. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ligi pooled Kohtla-Järvel Päästearmee jõulupuule kutse peale kohale tulnud kaheksakümnest lapsest jäid vastupidi lubatule igasuguse kingituseta.

Kolmandat aastat Päästearmee ja Maxima kaupluseketi koostöös toimuva heategevusprojekti “Ingli kingitus” käigus pöörduti mullu novembris Kohtla-Järve sotsiaalspetsialisti Natalja Maksimova poole palvega koostada nimekiri 60 lapsest, kes vajaksid sotsiaalabi, kirjutab Põhjarannik.


Sotsiaalosakond ja lastekaitse said kokku nimekirja 157 lapsest ning Päästearmee Jõhvi korpuse juht leitnant Alexei Burunov kinnitas, et kõik nimekirjas olevad lapsed saavad kingituse.

6. jaanuaril toimuski endises Vahtra põhikoolis «Ingli kingituse» jõulupidu, kuhu oli kohale tulnud 80 last. Kõik oli kena, kuni Päästearmee töötajad asusid lastele kinke jagama.

«Siit algab kogu olukorra koledus. Oli õnnelikke lapsi, kes said mitu kingitust. Aga suur osa oli neid lapsi, kes ei saanud üldse mitte midagi, isegi mitte üht väikest kommikotti. Lapsed nutsid, lastevanemad olid rahulolematud, lausa tigedad. Lapsed, kes ootasid seda pidu suure õhinaga, said suure pettumuse osaliseks,» kirjutas Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov kaebekirjas Päästearmee juhile Eestis kapten Daniel Hendersonile.

Alexei Burunov vabandas tekkinud segadust Põhjarannikule sellega, et jõulupeole tulnud laste nimekirja sai ta alles eelmise päeva õhtul. 6. jaanuari hommikul saanud ta kingitused Narva ja Kohtla-Järve Maximast, aga need ei vastanud nimekirjale. Burunovil polevat olnud aega nimekirja kontrollida – kohapeal selgus, et osa kinke oli määratud nimeliselt hoopis Narva lastele.

Päästearmee regionaalkomandör Hendriksoni allkirja kandvas vastuses Solovjovile tunnistatakse, et Burunov on süüdi selles, et ei võrrelnud kahte nimekirja, elektroonilist ja paberkandjal, mis erinesid 51 lapse võrra.
Väga nördinud on ka OÜ Maxima brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe.

«Oleme Päästearmeega koostööd teinud kolm aastat ja varem pole seda miski varjutanud. Mul on valus, sest me oleme näinud palju vaeva, tegu on heategevusega, ja nüüd kõneldakse ainult ühest juhtumist, mis näitab meid halvas valguses,» ütles Lehtmäe.

Nii Päästearmee kui Maxima kinnitavad, et veel sel kuul saavad petetud lapsed lubatud kingitused siiski kätte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles