Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eesti kõige suuremat mahekasvatajat OÜ Lõhmuse Mahetalu, mille põldudel valmib üle kümne protsendi mahemaasikatest, kimbutab tööjõupuudus. Laupal mahetalu pidav Janno Lõhmus ei jõua maasikakaste veel turule väljagi panna, kui juba lookleb pikk järjekord inimestest, kes Eesti mahemaasikaid osta soovivad. Pole aga kedagi, kes marjad põldudelt üles korjaks. See mure on tuttav ka teistele Järvamaa maasikakasvatajatele.

* Järva vald saab riigilt koroonaviiruse eriolukorra toetuseks investeeringute tarvis 550 000 eurot, sellest pisut väiksema summaga toetab riik kohalike teede korrastust. Järva vallavanem Rait Pihelgas ütles, et riigihaldusministri määrusega kohalikele omavalitsusele ette nähtud toetusraha kättesaamiseks tuleb vallal 12. septembriks esitada investeeringuobjektide nimekiri, kus praegu on 11 objekti.

*  Neljapäeval tähistab Türi linn 94. aastapäeva juba tavaks kujunenud aedlinna kohvikute päevaga. Sel aastal tegutseb 21 ühepäevakohvikut. Menüüst leiab nii Süüria, Läti kui ka Eesti toite.

* Eelmisel nädalal jõudis Järva-Jaani vanatehnika varjupaika kümmekond aastat Tallinnas linnaliine teenindanud lõõtsbuss Volvo Säffle 2000. Vastutasuks võtsid linnatranspordi mehed kaasa väärika Ikaruse, et hakata seda tasapisi museaaliks putitama.

* Pühapäeval avas Lottemaa järjekordse laste leiutusvõistluse võidutöö, mis õpetab lapsi hoidma metsa ja loodust. Imavere poisi Kermo Kleeni leiutis pälvis konkursil teise koha ning ta sai pidulikult ka oma auhinna ja tunnustuse kätte.

* Paidelane Enno Rõõs oleks pidanud üleeile saama Lions Eesti piirkonna kuberneri keti kaela Singapuris klubi ülemaailmsel kongressil, kuid koroonaviiruse tõttu oli nimetati ta ametisse kodulinnas. Rõõs tunnistas Paide Vallitornis olnud üritusel, et tegelikult on ta klubi ülemaailmsele presidendile Jung-Yul Choile vande juba andnud. See juhtus teisipäeva esimestel tundidel veebikaamera ees seistes.

* Esmaspäeva õhtul pärast Järvamaa õhu klaariks müristanud äikest asutas 23 aktiivset järvajaanilast MTÜ Järva-Jaani Kogukond, mis ühendab Järva-Jaani ja selle ümbruse inimesi, kes on valmis kodukohta arendama.

* Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusele pole aasta olnud kergete killast: kui talvehooaja rikkus ära talve puudumine, siis kevadhooajale jättis pitseri koroonaviiruse levik. Eelmisel nädalavahetusel tegi keskus spordihooajaga siiski algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles