Millele peaks tähelepanu pöörama rakenduste otsimisel?

Huawei
Copy
Foto: Huawei

Huawei on viimaste aastatega kasvanud üheks suurimaks nutitelefonitootjaks. Rääkisime Vitali Donskoiga, kes on Huawei Mobile Service äriarenduse juht sellest, millele peaks pöörama tähelepanu Huawei AppGallery’s rakenduste otsimisel ning kuidas AppGallery äpipoodide maastikul areneb.

Huawei AppGallery on viimaste aastatega kasvanud üheks suuremaks rakenduste poeks maailmas. Kuidas on AppGallery kasutajate arv kasvanud ning mis arengut ootate lähiaastal?

Vitali: Huawei AppGallery lansseeriti 2018. aastal Hiinas. Aasta hiljem, 2019. aasta mais, kui jõustusid USA ja Hiina ettevõtete koostööpiirangud ning Huawei kaotas võimaluse nutitelefonides Google Play ja Google'i mobiilirakendusi kasutada, tegi Huawei palju pingutusi Huawei mobiiliteenuste arendamiseks (HMS) ja lansseeris AppGallery globaalselt. Nüüdseks on Huawei Appgallery saadaval juba 170 erinevas riigis ja regioonis ning sellest on saanud kahe aastaga suuruselt kolmas rakenduste platvorm maailmas.

AppGallery nii kasutajate kui ka arendajate arv kasvab igal kuul. Kahe aastaga on meie aktiivsete kasutajate arv rohkem kui 420 miljonit kasutajat üle maailma. Lähiajal ootame, et nii kasutajate kui ka arendajate arv kasvab nii-öelda lumepalliefektina.

Mitu rakendust kokku on AppGallery’s? Mis on kolm kõige populaarsemat äppi?

Rakenduste arv on AppGallery's kogu maailmas viimase 10 kuu jooksul kasvanud 5 korda. Alates 2020. aasta märtsist on Huawei mobiilsideteenuses (HMS) registreeritud rohkem kui 1,4 miljonit arendajat, mis on 2019. aastaga võrreldes 150% rohkem; lisaks on HMS Core'ga integreeritud enam kui 60 000 rakendust.

Kõige populaarsemad äpid globaalselt on TikTok, AliExpress, Telegram ja Booking.com. Kohalikkest äppidest kõige populaarsemad on Minu Telia, LHV ja Kaup24.

Igas riigis, sealhulgas Eestis, on kohalikud Huawei meeskonnad, kes on pühendunud sellele, et muuta AppGallery võimalikult oluliseks kohalikuks ja globaalseks rakenduseks. Suhtleme iga rakenduse arendajate ja omanikega individuaalselt, otsides parimaid lahendusi rakenduse loomiseks ja nende rakenduse kasvuks. Oleme huvitatud mitte ainult rakenduse arendamisest ja toimimisest Huawei nutitelefonides, vaid ka rakenduse õnnestumisest ja arengust.

Kuidas Huawei kontrollib oma poodi üleslaetavate rakenduste turvalisust?

Huawei kontrollib regulaarselt AppGallery äppide turvalisust ja neid, kes äppe üles laevad eri kanalite kaudu. Ilma spetsiaalse testimiseta ja arendaja kontrollimiseta ei laeta ühtegi äppi üles.

Enne AppGallery’sse üleslaadimist testitakse kõiki rakendusi mitmel erineval tasemel. Eelkõige kontrollitakse isiklike ja muude tundlike andmete turvalisust, sellega seotud turvaauke, pahatahtliku käitumise ohtu ja rakenduse omaniku isikut. Teiseks kontrollitakse kiipi, kasutajaliidest, rakenduse reitingut ja pilve turvakihte. Kolmandaks vaadatakse üle allalaadimise ja installimise turvalisus. Huawei järgib oma tegevuses kõiki kohalikke, Euroopa ja globaalseid seadusi ja määrusi ning see kehtib ka AppGallery kohta.

Kuna Huawei AppGallery’st ei ole võimalik alla laadida Google’i rakendusi, siis mida see täpsemalt tähendab kasutajale ning mis äppe soovitab Huawei kasutada Google’i rakenduste asemel?

Tavakasutaja jaoks ei ole palju muutunud – Google Play Store rakenduste pood on asendatud Huawei AppGallery rakenduste poega. Ehk siis rakendusi saab nüüd alla laadida AppGallery’st, kust leiab tohutul hulgal põnevaid rakendusi.

Google rakenduste analoogsed rakendused on olemas Huawei uutes HMS-seadmetes kas eraldi rakendustena või sisseehitatuna nagu näiteks e-maili rakendus, mille kaudu saad mugavalt oma gmaili kontosse sisse logida. Samuti on võimalik rakendusi kasutada läbi veebibrauseri või kloonida need vanast telefonist kasutades rakendust Phone Clone.

Kui kasutaja tunneb puudust mingist äpist, kas on võimalik oma soovist Huaweile teada anda? Kuidas protsess toimib?

Appgallery’s on võimalus lisada äpp sooviloendisse, mida me jälgime. Selle leiad Appgallery avalehelt. Kui kasutajatel tekib konkreetsete äppide vastu huvi, siis hakkame töötama vastavate arendajatega, et äpp jõuaks Appgallery’sse niipea, kui võimalik. Wish-listi lisamine on väga lihtne – kui kasutaja otsib soovitud äppi meie rakenduste poes ja seda seal ei leia, siis pood automaatselt pakub lisada see ühe nupuvajutusega wish-listi – nii lihtne see ongi. Samuti on võimalus, et kui wish-listi lisatud äpp laetakse AppGallery’sse, siis installib see automaatselt end telefoni, kui kasutaja on nõus.

Kuidas Huawei valib, mis rakenduste arendajatega tehakse koostööd?

Meie valime arendajaid relevantsuse järgi kohalikul turul. Samuti kontrollime, kui turvaline äpp on meie kasutajate jaoks. Veel üks kriteerium on meie rakenduste poe sooviloend (wish-list). Kui kliendid on avaldanud soove, et rakendus võiks ilmuda AppGallery’s, siis me üritame teha kõik võimaliku, et see kiiresti sinna jõuaks.

Lisaks sellele, et valime arendajaid ja kontrolime rakenduste turvalisust, pakume ka omalt poolt arendajatele hüviseid. Huaweil on tohutud ressursid turunduse, jaekaubanduse ja tehnoloogiaekspertide jaoks - neid kõiki saab kasutada rakenduste arendamiseks. kasvamiseks ja tarbijate ligimeelitamiseks. Rakenduste arendajad hindavad eriti asjaolu, et nad saavad Huaweilt abi reaalajas, meiega kohtudes, koos väljakutseid lahendades ja parimaid lahendusi leides. Lisaks on AppGallery rakendustega liitumine arendajatele tasuta ning pakume äärmiselt paindlikke reklaamitingimusi.

Kuidas kasutaja saab oma Huawei telefoni kasutajaliidest muuta oma maitse järgi? Näiteks muuta ikoonide kuju või üldist kasutajaliidese disaini?

Meie telefonides on eelinstallitud rakendus Huawei Themes (Huawei teemad), mis aitab kasutajal valida just sellise ikoonide, tausta ja teiste kasutajaliideste disaine, nagu temale meeldib. Seal on väga suur valik erinevaid kujundusi igale maitsele.

Copy
Tagasi üles