GALERII ⟩ Sõõrumaa alustas Patarei vangla jalutusbokside lammutamisega

Brita-Maria Alas
Copy

Reedel anti avalöök Patarei vangla jalutusbokside lammutamisele. Merekindluse alal plaanitakse edaspidi korraldada kontserte ja etendusi, mereäärsele alale luuakse vaba aja veetmise võimalused.

Sõõrumaa sõnul on ängi ja valu tekitanud müüride lammutamine omamoodi sümboolne hoop. Samas usub ta, et Patarei merekindlusest saab omamoodi vabaduse sümbol. «Avame sajandeid suletud Patarei merekindluse külastajatele ja teeme kõik selleks, et inimesed soovivad siia tulla ja toredasti aega veeta,» ütles ta.

Esimese sammuna alustati gorži hoovi jalutusbokside lammutamisega. Eesmärk on hoov avada linnarahvale juuli teises pooles. Hoovis saavad külastajad tutvuda näitustega, samuti hakkavad seal toimuma üritused, kontserdid ja etendused. Mereäärsele alale plaanitakse luua vaba aja veetmise võimalusi. 

«19. sajandil ehitatud kaitsekasarmu viime 21. sajandisse sel moel, et mereäärse kaarja goržihoone kasemattidesse seavad end sisse muuseum, bürood, külaliskorterid ja restoranid-kohvikud. Kindluse merepoolsele esimesele korrusele tulevad restoranid ja kohvikud, teisele ja kolmandale korrusele büroopinnad ning külaliskorterid. Lisaks on plaanis katta Patarei Merekindluse hoovid klaaskatusega,» edastati teates. 

Sõõrumaale kuuluva U.S. Invest grupi tütarettevõte Nikolai Esimene OÜ omandas varasemalt Riigi Kinnisvarale kuulunud merekindluse veebruaris üle 4,5 miljoni euro eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles