Jõhvi politseinikud peatasid põgeneva mootorratta hoiatuslasu ja rammimisega (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto. Pilt on illusteeriv.
Politseiauto. Pilt on illusteeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Politseinikud tegid täna õhtul Jõhvis patrullide eest põgeneva mootorratta peatamiseks hoiatuslasu õhku ning lõpetasid tsiklimehe teekonna, rammides sõiduki tagaratast.

Reede õhtul kella 19 paiku fikseerisid politseinikud Tallinna-Narva maanteel Jõhvi lähistel liikunud mootorrattal Suzuki kiiruse vähemalt 141 km/h alas, kus on lubatud sõita 110 km/h. Politseipatrull sõitis kaherattalisele järele ja andis peatumismärguande, kuid tsiklijuht otsustas masinale hoogu lisada ja sõitis suurel kiirusel Jõhvi linna sisse.

Kihutav mootorrattur tegi Jõhvi linnas ohtlikke manöövreid, seades ohtu nii kaasliiklejate kui ka enda elu, mistõttu kaasati tema tabamiseks abijõude. Politseinikud proovisid mootorrattal mitme patrullsõidukiga tee ära lõigata, kuid rattur põgenes, kasutades selleks muuhulgas kõnniteid.

Pärast kümmekond minutit kestnud tagaajamist jõudis mootorratas Jõhvis Sompa tänava lähistel asuvale tühermaale. Seal tulistas politseinik teenistusrelvast hoiatuslasu õhku, ent ka see ei peatanud ratturit. Et mootorratas tee peal seisnud betoonplokist mööda ei manööverdaks, otsustasid politseinikud tsikli tagaratast väikesel kiirusel rammida. Mootorratas kukkus pikali ning seda juhtinud mees saadi kätte.

Kiirabi vaatas 49-aastase mehe sündmuskohal üle ning tõsiseid vigastusi tal esmasel hinnangul ei tuvastatud. Siiski viidi ta täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse. Sõiduki juht oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Oma tegudest tuleb tal aru anda alustatud menetluses.

Jõhvi politseijaoskonna välijuhi Uudo Sala sõnul oli mootorratta väljasurumine läbimõeldud otsus, millega hoiti ära raske õnnetus. «Tahtlikult kiirust ületav, korduvalt peatumismärguannet eirav, ohtlikke manöövreid tegev ja kõnniteel sõitev juht võib liikluses põhjustada väga traagilise õnnetuse. Seega pidid politseinikud võtma kiirelt vastu resoluutse otsuse, et mootorratturi teekond peatada. See võis päästa nii tsiklimehe enda kui ka juhuslikult teele sattuda võivate inimeste elu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles