NATO luure- ja julgeoleku valdkonna juht külastab Eestit (1)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Kristjan Prikk ja David Cattler
Kristjan Prikk ja David Cattler Foto: Erakogu

Sellel nädalal külastab Eestit NATO abipeasekretär luure- ja julgeolekuküsimustes, David Cattler. Reedel kohtus ta kaitseministeeriumi kantsleri Kristjan Prikkiga, kellega arutati eeskätt Venemaa suunalt tulenevaid julgeolekuohte.

Mitmepäevase visiidi eesmärk on lähemalt tutvuda Eesti ja Balti regiooniga ning saada ülevaade piirkonna julgeolekuohtudest.

«Eesti jaoks on oluline, et NATO suuremas julgeolekukeskkonna analüüsis ja hinnangutes on selgelt nähtaval meie regiooni eripärad. Kvaliteetne luure ja eelhoiatus loob eeldused Venemaa suunalt tulenevate ohtude ennetamiseks ja vajadusel tõrjumiseks,» lausus kantsler Prikk peale kohtumist.

Kohtumisel arutati veel lisaks NATO kaitse- ja heidutushoiaku tugevdamist, Hiina mõju suurenemist ja NATO lõuna- ning kagunaabruse konfliktide mõju transatlantilisele julgeolekule.

NATO luure- ja julgeolekuküsimuste abipeasekretäri visiidil on kavas ka külastus Ämari lennubaasi ja Narva ning kohtumised kaitseväe, välisluureameti, kaitsepolitsei, luurekeskuse ja välisministeeriumi juhtkondadega.

NATO abipeasekretär luure- ja julgeolekuküsimustes vastutab selle eest, et NATO luure- ja julgeolekuorganisatsioonid töötaksid ühtse organina tagamaks alliansile asjakohane ning vajalik luure informatsioon ja olukorrateadlikkus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles