Soome terviseamet: Tallinki laeval võis levida koroonaviirus (5)

Carl-Robert Puhm
Copy
Silja Europa
Silja Europa Foto: VALDA KALNINA/EPA

Soome terviseamet (THL) andis teada, et kahtlustab koroonaviiruse levikut reisilaevadel. Konkreetselt toodi välja 30. juunil Tallinnas randunud Silja Europa kruiisilaevaga seonduv juhtum.

THLi teatel on neile teada mitu kaasust, kus inimene on viibinud kruiisilaeval ja pärast reisi saanud koroonaviiruse diagnoosi. «Reeglina on need isikud vältinud pardal liikumist ja rahvamassi, mistõttu on nende kokkupuude teiste isikutega olnud piiratud ning lähikontaktsed tuvastatud ja pandud karantiini,» teatab THL.

Siiski nendib Soome terviseamet, et vähemalt ühel juhul on kergete sümptomitega inimene viibinud pikema aja jooksul rahvamassi sees. THL ütleb, et selline juhtum on neile teada 30. juunist 1. juulini kestnud Silja Europa Tallinna kruiisil, kus kergete koroonasümptomitega reisija viibis pikka aega laeva üldkasutatavates ruumides, kus ta võis nakatada teisi laeval viibinud reisijaid.

Helsingi peaarst Timo Lukkarineni sõnul on praeguseks tuvastatud kaks sel kruiisil käinud perekonda, kes nakatunud Covid-19sse.

Kõnealune laev lahkus Helsingist teisipäeval, 30. juunil kell 18.30 ning väljus Tallinnast tagasisõiduks kolmapäeval, 1. juulil kell 12.30.

Soome terviseamet soovitab kõigil sel reisil viibinud inimestel jälgida enda tervist ja palub sümptomite ilmnemisel pöörduda tervishoiuteenuse osutaja poole.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles